ZVEZDINA ŠETNJA OD DNA DO VRHA! Ovaj tim ima potencijal, plasman u top 8 nije nikakva iluzija, već DOSTIŽAN CILJ!
Foto: Starsport

Zablistali

ZVEZDINA ŠETNJA OD DNA DO VRHA! Ovaj tim ima potencijal, plasman u top 8 nije nikakva iluzija, već DOSTIŽAN CILJ!

Košarka -

Mnogo vrednija od deklasiranja Panatinaikosa sa 33 razlike je činjenica da ekipa Dejana Radonjića dobija obrise ozbiljnog evroligaša

Uspon, pad, uspon... I onda let baš visoko! Važno bi za crveno-bele bilo da ne dožive opet bolno prizemljenje. Posle ove pobede granica je podignuta, i to s razlogom - Zvezda ima kvalitetan tim.

Crveno-beli ponizili su Panatinaikos sa 81:48 u meču osmog kola Evrolige. Sama pobeda i razlika jesu bitne, ali sve bolja forma nekolicine igrača važnija je od jednog trijumfa. Ne može da se pobediti grčki velikan, i to sa 33 razlike, a da se ne poseduje ozbiljan kvalitet. Pred Dejanom Radonjićem je zadatak da kvalitet pretvori u kontinuitet. Bio bi sigurno uspešniji na tom putu da mu se nisu pojavile neplanirane prepreke. Povreda jedna, druga, treća, četvrta...

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Korona, prva, druga... Da iskusni stručnjak ima širok roster, nema sumnje da mu ne bi toliko teško pao izostanak jednog ili dva igrača, ali u situaciji sa ovim timom, svaka povreda ili odsustvo i te kako ostavi traga.

Međutim, alibi na Malom Kalemegdanu ne mogu da dobiju. Zašto? Jer su pokazali da i te kako mogu i znaju. I protiv Panatinaikosa, ali i na gostovanju Makabiju. Tri pobede u osam evroligaških mečeva, ako se uzmu u obzir sve okolnosti, nije loš bilans. Ako bi pao i Asvel u narednoj rundi, Zvezdina priča u elitnom takmičenju postala bi još ozbiljnija.

Kalinić i Volters profilisali su se kao vođe tima, ali kao što to uvek biva u ekipama Dejana Radonjića, pobede dolaze samo kada je ceo kolektiv na nivou. Baš kao što je to bilo protiv Panatinaikosa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track