NEVIĐENA BOMBA BIVŠEG IGRAČA CRNO-BELIH: Lučić sa parkinga pogurao Bajern ka pobedi! VIDEO
Foto: Profimedia

Maestralno

NEVIĐENA BOMBA BIVŠEG IGRAČA CRNO-BELIH: Lučić sa parkinga pogurao Bajern ka pobedi! VIDEO

Košarka -

Tim Andree Trinkijerija je pobedio zavhaljujući nestvarnoj trojci Vladimira Lučića u finišu meča

Košarkaši Bajerna u samom finišu u meča 11. kola Evrolige došli su do pobede protiv Panatinaikosa koji je na minut do kraja imao pobedu u rukama.

Bavarci su na kraju slavili rezultatom 81:78, a priliku da uopšte dođu do pobede donela je neviđena trojka Vladimira Lučića 29 sekundi pre kraja meča.

Ekipe su bile izjednačene posle prve deonice, da bi se do odlaska na odmor Panatinaikos „odlepio" na sedam poena razlike.

Bajern je u nastavku zaigrao odlučnije i u odlučujuću četvrtinu ušao sa samo poenom zaostatka, čak je domaći tim i poveo pola koša na startu poslednje četvrtine, ali je nakon toga prednost Panatinaikosa išla i do devet poena.

To ipak, nije bilo dovoljno za mirnu završnicu u kojoj su gosti ipak uspeli da prelome i dođu do pobede.

Vladimir Lučić
foto: Starsport©

Bajern je u poslednjem minutu propustio priliku da dođe do izjednacenja, ali nije Panatinaikos iskoristio priliku da ode na +4. Uz to su promašili i dva slobodna bacanja.

Na 29 sekundi do kraja, Vladimir Lučić je šutirao i pogodio trojku koja je donela Bajernu vođstvo 77:76. Nije Panatinaikosu prošla ideja da što duže drži loptu u finišu i pokuša da iznudi faul, usledio je neuspešan pokušaj za tri poena i izgubljena lopta pa je Bajern sa linije za slobodna bacanja pečatirao trijumf.

U timu iz Minhena najefikasniji je bio Hilard sa 20 poena, Tomas je pratio sa 15, a Vladimir Lučić postigao je šest poena - dve trojke dao je u poslednjoj četvrtini meča.

Najbolji u ekipi Panatinaikosa bili su Papapetru sa 17 i Makon sa 12 poena.

Bajern sada ima skor 5-6, a Panatinaikos 2-9.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track