JOVANOVIĆ PRED CEDEVITA OLIMPIJU: Kvalitetna odbrana i dobro trčanje
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

ABA LIGA

JOVANOVIĆ PRED CEDEVITA OLIMPIJU: Kvalitetna odbrana i dobro trčanje

Košarka -

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi mora da odigra kvalitetnu odbranu, uz dobro trčanje.

"Cedevita Olimpija je odličan tim... Prošle godine su imali jako dobru sezonu i ovu su počeli dobro. Imaju kvalitetan sastav koji je ove godine pojačan Ogustom i Pulenom, kao i domaćim igračima koji su i više nego dobri internacionalci, na prvom mestu Jaka Blažič koji je evroligaški igrač", rekao je Jovanović, prenosi klub.

Košarkaši Mege dočekuju sutra ekipu Cedevita Olimpije, u utakmici devetog kola ABA lige.

"Moraćemo da zaustavimo njihove napadačke opcije, pre sve svega Pulena i Blažiča od kojih sve kreće, kao i centarsku liniju sa Karmajklom i Ogustom koji su skakački dominantni", rekao je Jovanović.

"Kod nas dosta stvari zavisi od odbrane i ako je budemo odigrali kvalitetno i iz nje trčali dobro, možemo da dodjemo do dobrih procenata šuta, što ja jako bitno za samopouzdanje moje mlade ekipe, a samim tim i za krajnji rezultat", dodao je on.

U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je izgubila na gostovanju Igokei sa 79:63, dok je Cedevita Olimpija na domaćem terenu savladala Mornar sa 79:59.

Posle osam odigranih utakmica, Mega ima tri pobede i pet poraza, a Cedevita Olimpija skor 5/3.

Košarkaš Samson Ružencev u poslednjih nekoliko utakmica pruža dobre partije za Megu sa klupe, a pred utakmicu protiv Cedevita Olimpije je istakao da njegova ekipa želi da se povrati posle teškog gostovanja u prošlom kolu protiv Igokee.

"Cedevita Olimpija je zaista kvalitetna ekipa. Imaju mnogo iskusnih igrača, a pored ABA lige igraju i Evrokup, što definitivno govori o nivou njihovog tima", rekao je Ružencev.

"S druge strane, želimo da se povratimo posle teške utakmice na gostovanju protiv Igokee. Naš plan je da budemo fokusirani na treninzima tokom priprema za ovu utakmicu, a da potom izađemo, odigramo čvrsto kao tim, i da pokušamo da odbranimo domaći teren", dodao je on.

Utakmica Mega - Cedevita Olimpija igra se sutra u podne, u dvorani "Ranko Žeravica".

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track