SELEKTOR PEŠIĆ POSLE PORAZA OD BELGIJE: Izgubljenim loptama smo im poklonili pobedu
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

SELEKTOR PEŠIĆ POSLE PORAZA OD BELGIJE: Izgubljenim loptama smo im poklonili pobedu

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je večeras da je sve vreme delovalo da ta selekcija kontroliše utakmicu, ali da su velikim brojem izgubljenih lopti vratili Belgiju u igru.

"Sve vreme je delovalo da smo kontrolisali utakmicu i rezultat, ali smo imali deset izgubljenih lopti i vratili smo protivnika u igru. Posle deset izgubljenih lopti su pravili lake poene i popravilo im se samopouzdanje. To je razlog što nismo reagovali kako smo hteli. Znali smo na početku poslednje četvrtine da će Belgijanci biti agresivniji, fokusiraniji, tvrdji na lopti… I ovo se desilo", rekao je Pešić, preneo je Košarkaški savez Srbije (KSS).

"Treću četvrtinu smo počeli 0:8, 0:9, bez organizacije i tako smo im podigli samopouzdanje. Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu smo dobili, večeras smo izgubili", dodao je on.

Košarkaši Srbije poraženi su danas na gostovanju od selekcije Belgije sa 69:73, u meču drugog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Belgija nakon dva kola ima maksimalan učinak, dok Srbija ima po jednu pobedu i poraz.

Srbija, Nemanja Dangubić, Filip Petrušev
foto: Profimedia

U ponedeljak u ovoj grupi meč drugog kola igraju Letonija i Slovačka.

Pešić je ocenio da iz ovog poraza igrači moraju da nauče, kao i da ima mnogo košarkaša, koji su prvi put igrali za reprezentaciju.

"Imamo i mnogo igrača koji su prvi put u reprezentaciji, moraju da nauče kako se igra za nacionalni tim. Ovo je drugačiji sistem takmičenja, svaka utakmica je kao poslednja i moramo da kontrolišemo bolje napad i loptu. Vidimo u ovim kvalifikacijama, ne samo sada, svaka utakmica je teška za dobiti", rekao je on.

Dodao je da nakon dve odigrane utakmice u kvalifikacijama "ima bolju sliku ovog tima".

"Vrlo su talentovani, imaju dobar stav, bore se za zemlju i saigrače. To je osnova za budućnost", istakao je Pešić.

Košarkaš Marko Jagodić-Kuridža ocenio je da je selekcija igrala "previše mekano" protiv Belgije.

"Ne znam zašto, ali smo se mučili u nekim defanzivnim zadacima. Nadam se da će ovo biti poslednji put", zaključio je on.

Selekcija Srbije sledeći meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igra na domaćem terenu protiv Slovačke, 25. februara naredne godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja