DEJAN RADONJIĆ OTKRIO FORMULU POBEDE NAD OLIMPIJAKOSOM: Fokus u odbrani i pametne odluke u napadu
Foto: Starsport

KONFERENCIJA

DEJAN RADONJIĆ OTKRIO FORMULU POBEDE NAD OLIMPIJAKOSOM: Fokus u odbrani i pametne odluke u napadu

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa slavila u večerašnjem meču protiv Olimpijakosa u Evroligi zahvaljujući punom fokusu u odbrani i pametnim odlukama u napadu.

"Čestitam igračima na pobedi, a u isto vreme i na dobroj igri. Govorili smo pre ove utakmice da će biti veoma teško tokom svih 40 minuta i da će iziskivati puno energije. Poslednjih nekoliko minuta smo odigrali u odbrani sa punim fokusom na stvari koje su bitne protiv Olimpijakosa, a u napadu smo donosili pametne odluke", rekao je Radonjić posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Olimpijakosa sa 81:76, u utakmici 14. kola Evrolige.

"Odigrali smo utakmicu protiv jedne od najboljih ekipa ove sezone koja igra sjajno i u odličnom statusu je došla u Beograd, nakon dve velike pobede na strani. Savladali su 21 razlike Milan, a i Uniks u Rusiji", rekao je Radonjić.

Dejan Radonjić
foto: Starsportphoto

"Uspevali smo tokom meča da držimo dobar nivo odbrane što je jako teško s obzirom na njihov napadački potencijal, ali i njihovo iskustvo. Utakmica je bila teška i izazovna, zahtevala je da držimo nivo koncentracije svih 40 minuta što smo i uspeli", dodao je on.

Radonjić je istakao da je ovo velika pobeda za crveno-bele.

"Značajno je i što smo odigrali dobar meč. Uspeli smo u nekim trenucima, kada smo bili u sličnim problemima kao na početku sezone... Bitno nam je da svaki igrač svoj doprinos, ali je i bitno da dolazimo do timskih pobeda. Tim je iznad svakog pojedinca", naveo je on.

Crveno-beli su upisali šestu pobedu u Evroligi i trenutno su 12. na tabeli, a u narednom kolu ovog takmičenja će dočekati Barselonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track