JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH TRENERA EVROPE OTKRIVA: Kako to izgleda kada ti igrači kasne zbog snimanja rijalitija? VIDEO
Foto: Starsport

hit

JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH TRENERA EVROPE OTKRIVA: Kako to izgleda kada ti igrači kasne zbog snimanja rijalitija? VIDEO

Košarka -

Košarkaši tima FMP Meridian napravili su pravi bum u ABA ligi, a najveći “krivac“ za tako nešto jeste prvi trener, Nenad Stefanović.

Tim iz Železnika je tiho ušao u tekuću sezonu najjačeg regionalnog košarkaškog takmičenja, ali trenutnim učinkom ima dobre izglede da napravi senzaciju.

Nakon deset odigranih kola u ABA ligi, FMP Meridian se nalazi na visokom trećem mestu sa osam pobeda iz čak deset utakmica.

Stefanović ima svega 36 godina, ali je u svojoj karijeri pregurao mnoge teške momente.

Godinama je morao da dokazuje svoj kvalitet kroz niže rangove srpske košarke, da bi na kraju došao do željenog cilja.

Nenad Stefanović je do potpisa sa FMP Meridianom imao mnogo poteškoća koji nisu usko vezane za sam parketi i igru pod obručima.

Velike zasluge idu tim momcima sa kojima sam radio sve te godine. Iskreno ne znam da li bih imao toliko entuzijazma na njihovom mestu da sam igrač, to je bila jedna grupa sjajnih momaka. Neki su studirali, neki radili poslove sa strane, što je iz ugla trenera jako teško koordinisati – počeo je Nenad Stefanović razgovor za Meridian sport.

Koje situacije su bile najbizarnije u dosadašnjem delu trenerske karijere?

Dok sam radio u Zemunu imali smo treninge kasno uveče, pa su neki momci morali ranije da izađu, zato što su imali probne vozačke dozvole koje važe do 23h. A jedna anegdota je posebno zanimljiva, kada sam radio u KK Vitez, startni centar je zakasnio na utakmicu zato što je bio snimatelj na jednom rijaliti programu koji se taj dan odužio

Imena kao što su Dejan Radonjić, Željko Obradović, Aleksandar Džikić, Jurica Golemac sigurno predstavljaju veliki izazov.

Supruga me je pitala: „Ej kakav je osećaj kada je preko puta Željko Obradović?“. Iskreno sam rekao i da je ona preko puta mene nakon dva minuta je ne bih primetio. U tim trenucima si samo fokusiran na teren, ne interesujete ko ti je protivnik, bitno je samo da se brzo reaguje i ostvari pozitivan rezultat – otkriva prvi strateg FMP Meridiana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track