ŠTO, DA NIJE MOŽDA TEŠKO TRENIRATI JOKIĆA ILI JANISA?! Otkrio veliku istinu o NBA ligi i američkim trenerima!
Foto: Starsport©

BEZ DLAKE NA JEZIKU

ŠTO, DA NIJE MOŽDA TEŠKO TRENIRATI JOKIĆA ILI JANISA?! Otkrio veliku istinu o NBA ligi i američkim trenerima!

Košarka -

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović otkrio je zašto u NBA ligi nema evropskih trenera.

Popularni Žoc je u opširnom intervjuu koji je dao za list "Nedeljnik" bez dlake na jeziku govorio o monopolu koji vlada u najjačoj američkoj ligi.

"Biću vrlo otvoren. Mislim da je to pitanje straha od strane jednog zatvorenog kruga ljudi unutar NBA lige. Oni funkcionišu na nivou ortačkih odnosa. I ukrug se vrte samo isti treniri. U pitanju je strah od toga da će doći neki evropski trener i da će uraditi dobru stvar. Onda će oni reći - u, pa ima u Evropi još takvih trenera. Pa će onda odlaziti jedan po jedan i tako će ugroziti njihov monopol. Ko je od evropskih trenera tamo dobio priliku? Dejvid Blat koji je Amerikanac. I Igor Kokoškov, koji je u košarkaškom smislu Amerikanac. Etore Mesina je vrhunski trener koji je šest - sedam godina išao po intervjuima gde te pitaju ko si ti i zašto bi želeo da dođeš. U stvari oni ne priznaju zašto ne žele da ti dođeš. Što, da nije možda teško trenirati Jokića ili Janisa? Da nije teško raditi u ligi u kojoj se sve zna u sekund i ne moraš da se baviš stvarima koje nisu tvoj posao?"

"Žao mi je zbog toga i zbog moji kolega u Evropi, za koje znam da imaju ambiciju da tamo odu, dodaje Željko i ističe da je njegova jedina ambicija Partizan"

Kurir sport/Nedeljnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track