ZVEZDA APELUJE NA DELIJE: Navijajte sportski, ove kazne ugrožavaju funkcionisanje kluba!
Foto: Kurir sport

disciplinske mere

ZVEZDA APELUJE NA DELIJE: Navijajte sportski, ove kazne ugrožavaju funkcionisanje kluba!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda odlukom Evrolige kažnjena je sa 48.000 evra, saopštio je klub u ponedeljak uveče

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je zbog nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica 15. i 16. kola Evrolige izmedju Crvene zvezde i Barselone, odnosno nemačkog Bajerna, klub u ponedeljak kažnjen izuzetno velikom zbirnom novčanom kaznom od čak 48.000 evra", navodi se u saopštenju kluba.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

"Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba! Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda ponovo prete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova!!!", dodaje se u saopštenju.

Zvezda je pozvala svoje navijače da već 30. decembra, na meču Evrolige protiv Zenita, navijaju sportski i bodre svoj klub.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track