KORONA PRAVI NEVIĐENE MUKE EVROLIGI: Italijani moraju u karantin! Odložen meč elitnog takmičenja
Foto: Pritnscreen

PROBLEM

KORONA PRAVI NEVIĐENE MUKE EVROLIGI: Italijani moraju u karantin! Odložen meč elitnog takmičenja

Košarka -

NBA liga morala je da odloži nekoliko mečeva zbog korone, izgleda da će to biti slučaj i u Evroligi

Kako je na zvaničnom sajtu saopštila Olimpija iz Milana, oni ne mogu da otputuju u Kaunas na utakmicu (sutra, 19.00).

Takvu odluku doneli su lekari nakon što je italijanski tim prijavio šest pozitivnih slučajeva zaraze virusom korona, a već su imali problema zbog povreda Ševona Šildsa, Serhija Rodrigeza i Điđija Datomea.

-Olimpija Milano obaveštava da je šest članova našeg tima, četiri košarkaša i dva člana stručnog štaba pozitivno na korona virus. Klub je na vreme obavestio lokalne zdravstvene vlasti, koje su odmah reagovale, navodi se u saopštenju tima iz Milana.

Olimpija Milano
foto: Profimedia

Italijanima je naloženo da odmah obustave sve košarkaške akcije i da ostatak tima ode u kućni karantin, kako bi se sprečilo širenje zaraznijih varijanti virusa. To automatski znači i da Olimpija praktično nema koga da pošalje na gostovanje u Kaunas.

Treninzi, utakmice i sve ostale košarkaške aktivnosti mogu da se nastave nakon ponedeljka 27. decembra, ukoliko igrači koji su sada pozitivni prilože negativne testove.

Pitanje je da li će to biti moguće, pa je pod znakom pitanja i odigravanje meča Olimpija - Alba koji je po rasporedu 29. decembra.

Utakmica u Litvaniji nije jedina kojoj preti odlaganje. Isto bi moglo da se dogodi i sa mečom Real Madrid - CSKA, pošto Madriđani imaju nekoliko pozitivnih članova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track