ĐETIĆI TRIJUMFOVALI U FRANCUSKOJ: Budućnost bolja od Burga, Metropolitans savladao Andoru u Evrokupu
Foto: Buducnost VOLI

evrokup

ĐETIĆI TRIJUMFOVALI U FRANCUSKOJ: Budućnost bolja od Burga, Metropolitans savladao Andoru u Evrokupu

Košarka -

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice pobedili su večeras na gostovanju ekipu Burga sa 86:82 (22:21, 24:10, 18:25, 22:26), u meču osmog kola Grupe B Evrokupa.

U crnogorskom timu najbolji učinak je imao Džastin Kobs sa 24 poena i šest asistencija, Denis Sili je dodao 21 poen, uz četiri skoka, a Vili Rid je upisao 15 poena, uz osam skokova.

Najefikasniji u francuskoj ekipi bili su Aleksandr Časang (šest skokova i četiri asistencije) i Maksim Kurbi sa po 15 poena.

Budućnost je trenutno prva sa šest pobeda i dva poraza, dok je Burg na pretposlednjem devetom mestu sa dve pobede i šest poraza.

U istoj grupi Bursa, koju sa klupe vodi srpski trener Dušan Alimpijević je na svom terenu pobedila Ulm sa 68:66, a Venecija je na gostovanju savladala Promiteas 78:68.

Večeras se još sastaju Valensija i Cedevita Olimpija, dok sutra igraju Gran Kanarija i Virtus iz Bolonje.

U jedinoj večerašnjoj utakmici Grupe A, Metropolitans je na svom terenu bio bolji od Andore sa 81:74 (18:20, 17:20, 19:12, 27:22).

Bolji od ostalih u domaćem timu bio je Vins Hanter sa 16 poena i četiri skoka, Keit Hornsbi je postigao 14 poena, uz četiri asistencije, a Vil Kamings je dodao 12 poena.

Najbolji učinak u ekipi Andore imao je Dru Kraford sa 15 poena, Klevin Hanan je upisao 12 poena, dok je Kodi Miler-Mekintajer zabeležio poen manje, uz pet asistencija.

Andora ima skor od pet pobeda i tri poraza, a Metropolitans je na polovičnom učinku.

Utakmica Lokomotive Kubanj i Partizana otvoriće sutrašnji program u Grupi A

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track