EVROKUP: Pobede Huventuda protiv Slaska i Hamburga protiv Trenta
Foto: @starsport

evropa

EVROKUP: Pobede Huventuda protiv Slaska i Hamburga protiv Trenta

Košarka -

Košarkaši Huventuda pobedili su večeras na gostovanju ekipu Slaska iz Vroclava sa 87:73 (22:13, 18:22, 23:29, 24:9), u meču osmog kola Grupe A Evrokupa.

Tim iz Badalone predvodio je Vladimir Brodžijanski sa 29 poena i pet skokova, Andres Felis je dodao 13 poena, uz šest asistencija, a Džoel Para je postigao poen manje, uz sedam skokova.

Jakub Karolak je u poljskom timu postigao 27 poena, uz sedam skokova, dok je Trevis Trajs upisao 14 poena i šest asistencija.

Huventud je sada prvi na tabeli Grupe A sa šest pobeda i dva poraza, koliko na drugom i trećem mestu imaju Lokomotiva Kubanj i Partizan, dok je Slask pretposlednji sa jednom pobedom i sedam poraza.

U narednom kolu, koje je na programu u januaru, Huventud dočekuje Lokomotivu Kubanj, a Slask gostuje Andori.

Hamburg je na gostovanju došao do druge uzastopne pobede u Evrokupu, savladavši Trento sa 99:90 (20:18, 26:22, 20:30, 33:20).

Kejleb Homsli je za nemački tim postigao 27 poena, a Džejlon Braun je zabeležio 20 poena.

U domaćoj ekipi bolji od ostalih je bio Dijego Flakadori sa 19 poena i šest asistencija, dok je Kameron Rejnolds dodao 16 poena.

Hamburg ima tri pobede i pet poraza na osmom mestu, a Trento je poslednji sa skorom 1/7.

Trento u sledećem kolu 12. januara gostuje Partizanu, dok Hamburg dočekuje Turk Telekom, koji je ranije danas pobedio Lijetkabelis na svom terenu (65:60).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track