PANTERI DOČEKUJU CRVENO-BELE Stefanović: Crvena zvezda trenutno igra najbolju košarku
Foto: Starsport

ABA LIGA

PANTERI DOČEKUJU CRVENO-BELE Stefanović: Crvena zvezda trenutno igra najbolju košarku

Košarka -

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović izjavio je da nardeni protivnik njegovog tima u ABA ligi Crvena zvezda trenutno igra najbolju košarku.

"Zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje smo napravili u prvih 12 kola, obezbedili smo sebi lepu priliku da u naredna dva meča odigramo totalno rasterećeno i da se košarkaškoj javnosti predstavimo u što boljem svetlu. Crvena zvezda pored toga što je prvak ABA lige i učesnik Evrolige, mislim da trenutno igra najbolju košarku", izjavio je Stefanović, a preneo klupski sajt.

Stefanović želi da se njegova ekipa što bolje suprostavi Zvezdi, bez pritiska i rezultatskog moranja.

"Mi ćemo se potruditi da odigramo našu najbolju utakmicu, bez pritiska i da probamo da vidimo gde smo u odnosu na jedan tako kvalitetan tim. Voleo bih da pozovem publiku da dodje u što većem broju na utakmicu u nedelju, s obzirom da će utakmica imati i humanitaran karakter i da će celokupan prihod od karata ići za lečenje devojčica Lane i Lenke" rekao je Stefanović.

Košarkaš FMP-a Aleksa Stepanović smatra da njegovu ekipu očekuje najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone.

"Očekuje nas najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone, protiv ekipe Crvene zvezde koja je favorit za osvajanje ABA lige. Podigli su formu u poslednje vreme i igraju veoma čvrstno na oba kraja terena. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč i želimo da nastavimo sa dobrim partijama na domaćem terenu", izjavio je Stepanović.

Pored takmičarskog, ovaj meč će imati i svoj humanitaran karakter. Naime, menadžment KK FMP odlučio je da celokupan prihod od karata ide za lečenje Lane i Lenke, a klupski partner Meridian doniraće 20.000 dinara za svaku pogođenu trojku na utakmici.

Meč između FMP-a i Crvene zvezde na programu je u nedelju, 26. decembra od 12.00.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track