ZVEZDA SILNA PROTIV PANTERA: Crveno-beli ŠOU u Železniku i ubedljiva pobeda protiv najvećeg iznenađenja ABA lige
Foto: Starsport

rutinski

ZVEZDA SILNA PROTIV PANTERA: Crveno-beli ŠOU u Železniku i ubedljiva pobeda protiv najvećeg iznenađenja ABA lige

Košarka -

Rezultatom 74:98 Crvena zvezda je bez previše probelma stigla do pobede protiv FMP-a na gostovanju u Železniku u derbiju 13. kola ABA lige.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi je bio Nikola Ivanović koji je meč završio sa 18 postignutih poena i jednim promašenim šutom iz igre.

Ivanović je pogodio dve trojke iz dva pokušaja, a promašio je jedan od dva pokušaja za dva poena dok je sa linije slobodnih bacanja pogodio osam od devet šuteva.

Imao je Zvezdin bek i pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, što je bilo dovoljno za 29 indeksinh poena.

Nešto manju minutažu od onoga na šta ih je navikao Dejan Radonjić, imali su Luka Mitrović (10 poena i po četiri skoka i asistencije), Nejt Volters i Nikola Kalinić koji su pokazali da mogu da naprave razliku u prvom poluvremenu kada je FMP pružio ozbiljniji otpor lideru i šampionu regionalnog takmičenja.

U nastavku je odlične minute imao Maik Cirbes koji je 10 od 12 poena postigao sa linije slobodnih bacanja, a dvocifreni poenterski učinak imao je još Stefan Marković (10 poena).

FMP je ostao na 10 pobeda, ali sada ima tri poraza, dok je Zvezda na učinku od 12 trijumfa i samo jednim izgubljenom utakmicom.

1 / 10 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

40. minut - Kraj utakmice: FMP - Crvena zvezda 74:98 Potpuno zasluženo i bez previše muke, crveno-beli su stigli do 12. pobede u sezoni i tako ostali sami na prvom mestu ABA lige.

39. minut - 72:95 - Odavno je samo pitanje kojim rezultatom će biti završena utakmica, a poslednja četvrtina je obeležena slobodnim bacanjima.

35. minut - 61:84 - Razlika u ovim trenucima postaje sve veća, pošto crveno-beli koriste šansu koju su dobili sa linije slobodnih bacanja. Tačnije, to je učinio Cirbes.

34. minut - 59:80 - Ipak, nova trojka Ivanovića, zatim i poeni Vajta, doneli su Zvezdi još jednom ozbiljnu prednost.

32. minut - 57:72 - Brzi poeni domaćina na startu poslednjih 10 minuta, neće se predati bez borbe.

Treća četvrtina:

30. minut - 53:70 - Uspeo je FMP koliko-toliko da ublaži štetu koju je dobio tokom treće četvrrtine. Džons je preko slobodnih bacanja upisao nove poene, ipak, deluje da je Zvezda blizu pobede u Železniku.

27. minut - 45:65 - Atraktivno zakucavanje Lazarevića odvelo je Zvezdu na velikih +20.

26. minut - 45:63 - Za čas je Crvena zvezda došla do velike prednosti, odlična saradnja Ivanovića Lazarevića, a potom trojka nekadašnjeg košarkaša Budućnosti.

24. minut - 43:56 - Vezao je poene Ivanović sada, a onda fantastičan potez Holinsa koji je prikucao loptu u koš nakon promašaja Kalinića.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda, Zvezda, Nikola Kalinić
foto: Starsport

22. minut - 41:50 - Nastavlja Džons da pravi probleme crveno-belima, ali problem za FMP je bio faul pri šutu za tri poena, nakon kojeg je Nikola Ivanović tri puta bio precizan sa penala.

21. minut - 39:47 - Trojkom Lazarevića otvoreno je drugo poluvreme, ubrzo je do novih poena sitgao Džons.

Druga četvrtina:

20. minut - 37:44 - I Crvena zvezda je bila bez poena duže od dva minuta. Prvo poluvreme je zakucavanjem završio Džons.

FMP je bolje otvorio meč, ali je stigao odgovor na kraju prve četvrtine. Nikola Kalinić, Luka Mitrović i Maik Cirbes su imali dobre minute, a u prvih 20 minuta se istakao Nejt Volters sa devet poena. Sa druge strane Tasić je imao 10, Džons devet, a Pavićević osam poena.

18. minut - 35:44 - Za manje od dva minuta u igri Cirbes je postigao pet poena.

17. minut - 33:40 - Uhvatile su ritam obe ekipe. Prvo je Cirbes pogodio dodatno slobodno bacanje nakon što je fauliran pri šutu koji je takođe pogodio, a onda je Džons trojkom naterao Radonjića da zatraži tajm-aut.

16. minut - 28:37 - Volters za tri poena, a odmah i Pavićević na drugoj strani.

14. minut - 23:34 - Crveno-beli su napravili seriju od 12:0 koju je prekinuo Džons sa linije lsobodnih bacanja.

13. minut - 21:30 - Odličan je i Mitrović, otkako su on i Kalinić ušli u igru primetna je razlika u odnosu snaga na parketu, a nakon poena Marković iz kontre Stefanović je tražio tajm-aut.

12. minut - 21:25 - Odlični minuti Kalinića i njegova trojka.

11. minut - 21:20 - Trojka Radonjića otvorila je drugu deonicu.

Prva četvrtina:

10. minut - 18:20 - Ivanović i Mitrović su se pobrinuli za seriju i vođstvo Zvezde, a posle poena Izundua, Lazić je pogodio trojku, a poslednje poene u prvoj četvrtini je postigao Vujičić.

7. minut - 14:13 - Dva minuta je MP bio bez poena, sve dok Nerandžić nije pogodio slobodno bacanja, na drugoj strani precizan Lazarević.

5. minut - 11:11 - "Pakuje" poene Volters, pogodio je sada i flouter, a u sledećem napadu je Ostin Holins doneo izjednačenje.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda, Nejt Volters
foto: Starsport

4. minut - 11:7 - Nekoliko loših napada na obe strane. Prekinuo je to Volters poenima sa slobodnih bacanja, a preciznim šutom je odgovorio Tasić.

3. minut - 9:5 - Polaganje Voltersa, pa onda serija domaćina od sedam poena. Pavićević je postigao pet, Džons i Tasić po dva.

1. minut - 0:3 - Utakmica je počela, a prve poene postigao je Eron Vajt - trojka.

Uoči meča

Još od poraza u trećem Igokeu na utakmici protiv Igokee crveno-beli su u seriji pobeda, a u želji da ostane sama na liderskoj poziciji, ekipa Dejana Radonjića igraće protiv najprijatnijeg iznenađenje ove sezone.

FMP je sa učinkom od 10 pobeda i dva poraza u samom vrhu, pa ni ne čudi što bi Panteri želeli da naprave iznenađenje protiv lidera i aktuelnog šampiona.

Ipak, trener Nenad Stefanović je poručio da će njegova ekipa protiv Zvezde igrati bez pritiska.

- Zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje smo napravili u prvih 12 kola, obezbedili smo sebi lepu priliku da u naredna dva meča sa jednim od najboljih timova u ABA ligi odigramo totalno rasterećeno i samo sa velikom željom da se široj košarkaškoj javnosti predstavimo u što boljem svetlu. Crvena zvezda pored toga što je prvak ABA lige i učesnik Evrolige, mislim da trenutno igra najbolju košarku. Ne samo u ABA ligi, već i u Evroligi iz nedelje u nedelju pokazuje da bez ikakvih problema može da pobeđuje najbolje evropske timove i da se nosi sa njima na najbolji mogući način - rekao je Stefanović.

Kada je reč o međusobnim duelima, Zvezda je dominantna protiv gradskog rivala i pobedila je u poslednjih 28 mečeva.

Njegov kolega, Dejan Radonjić, ne želi da upiše pobedu pre nego što njegovi igrači istu zarade na parketu.

- FMP je najprijatnije iznenadjenje šampionata u dosadašnjem toku, igraju vrlo kvalitetnu košarku i zahvaljujući dosadašnjim igrama potpuno zaslužeo se bore za vrh tabele što je za svaku pohvalu. Mi ćemo ovu utakmicu odigrati bez Dobrića i Davidovca, imamo još manjih problema sa povredama. Najvažnije je da dodjemo do novih bodova - rekao je Radonjić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track