DOGAĐAJ KOJI JE OBELEŽIO 2021. GODINU! Zemljotres na Vidovdan: Željko Obradović se vratio u svoj voljeni Partizan!
Foto: Starsport©, Profimedia

BOMBA GODINE

DOGAĐAJ KOJI JE OBELEŽIO 2021. GODINU! Zemljotres na Vidovdan: Željko Obradović se vratio u svoj voljeni Partizan!

Košarka -

Posle 28 godina, legendarni trener crno-belih, sa kojima ima evropsku titulu, vratio se u njemu najdraži klub

Tog juna meseca 2021.godine, košarkaškim svetom odjeknula je vest da je Željko Obradović gotovo nakon 30 godina ponovo trener Košarkaškog kluba Partizan!

Tačno na Vidovdan 28.juna, održana je i njegova promocija i prvo obraćanje u javnosti kao novi / stari trener crno - belih.

Popularni Žoc preuzeo je ulogu trenera u klubu u kom je započeo bogatu trenersku karijeru, a sa crno - belima je osvojio titulu evropskog šampiona te čuvene 1992.godine pobedom nad Huventudom u Istanbulu, trojkom Saše Đordevića u poslednjoj sekundi meča (71:70).

Željko Obradović
foto: ABA Liga

Najtrofejniji evropski stručnjak u naredne tri godine vodiće crno - bele. Da je najbolji trener u Evropi govori i podatak da je osvojio čak devet titula u Evroligi (Partizan -1992, Huventud -1994, Real Madrid 1995, Panatinaikos (2000, 2002, 2007, 2009, 2011), Fenerbahče - 2017))!

Obradović će pokušati da u narednom periodu vrati Partizan u najelitnije klupsko takmičenje u Evropi - Evroligu, gde je, kako i sam navodi, Partizanu mesto i zato se i vratio da pomogne klubu.

-Ono zbog čega sam se vratio je nešto što dolazi iznutra, to su emocije. Zaista se osećam veoma srećno i ponosno, rekao je Obradović po dolasku u Partizan.

Željko Obradović
foto: @starsport

Trofejni trener nikada nije krio emocije koje ima prema beogradskom Partizanu. Ko zna, sve je moguće, jer kako Željko Obradović kaže: "Zar ludost ponekad nije dobra?"

Kurir sport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track