PARTIZAN MOĆNO UŠAO U NOVU 2022. GODINU: Crno-beli čestitali grobarima praznik stotkom protiv Zadra VIDEO
Foto: @starsport

14. kolo

PARTIZAN MOĆNO UŠAO U NOVU 2022. GODINU: Crno-beli čestitali grobarima praznik stotkom protiv Zadra VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana na najbolji način su otvorili novu 2022. godinu.

Crno-beli su u beogradskoj Areni pred oko 5.500 gledalaca u utakmici 14. kola ABA lige savladali Zadar rezultatom 103:72 (21:16, 22:16, 27:23, 33:17).

Tim Željka Obradovića je upisao 11. pobedu, i uz meč manje drži drugu poziciju na tabeli. Zadar je doživeo deseti poraz, pa sa četiri pobede deli deseto mesto.

Po 17 poena u domaćem timu su postigli Rade Zagorac i Balša Koprivica. Po 11 poena su postigli Matijas Lesor na debiju u crno-belom dresu i Rodion Kuruc. U timu Zadra po 14 poena su postigli Karter i Buljan.

Partizan već u sredu igra novu utakmicu, unapred će ugostiti Split u utakmici 15. kola. Zadar će ugostiti SC Derbi u 15. kolu.

Kurir sport

Matijas Lesor, Partizan
foto: @starsport

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

Partizan održava sigurno vođstvo, iako Zadar uspeva trojkama da pripreti. Posle poena Koprivice crno-beli u 34. minutu vode sa 78:62.

Razigrao se crno-beli tim sredinom poslednje četvrtine, nekoliko sjajnih kontri i zakucavanja za +20 poena prednosti - 88:64 u 36. minutu.

3. ČETVRTINA

Mur trojkom otvara treću četvrtinu - 46:32.

Sjajan je Rade Zagorac na ovoj utakmici, postigao je 17 poena do 25. minuta. Njemu se pridružio i Matijas Lesor, koji ima sjajan debi u crno-belom dresu. Do sada ima 11 poena i šest skokova.

Partizan u 25. minutu vodi sa 63:49. Raspucali su se crno-beli za tri poena, imaju sedam od 16.

I Kuruc postiže trojku, njegova prva, a osma ekipe iz 18 pokušaja - 70:53 u 30. minutu.

Crno-beli su ubacili šest trojki u ovoj četvrtini.

Partizan, Zadar
foto: @starsport

2. ČETVRTINA

Kuruc se upisao u listu strelaca sa tri poena, zatim je Avramović pogodio dvojku, pa Partizan u 12. minutu vodi sa 26:18.

Fantastično zakucavanje Koprivice, "polomio" je obruč mladi centar crno-belih za 30:21 u 15. minutu.

Raspoloženi Zagorac posle solo-prodora postiže poene za 33:24. Njegovih devet poena, najefikasniji je u timu posle 17 minuta igre.

Partizan nema baš sjajan procenat šuta za tri poena, Ledej je ubacio treću trojku za ekipu iz deset pokušaja - 36:24. Zatim je i Mur bio precizan za tri poena - 39:26.

Partizan, Zadar
foto: @starsport

1. ČETVRTINA

Zagorac je postigao prvi pet poena za svoj tim, pa crno-beli posle dva i po minuta vode sa 5:2.

.Crno-beli su preko Zagorca i Lesora stigli do prednosti 12:2 u petom minutu

Pad u igri Partizana, Drežnjak i Karter vraćaju Zadar u igru, Za minut i po gosti vezuju osam poena za 12:10.

Zadar je preko Buljana stigao i do izjednačenja, a zatim Partizan uzvraća poenima Ledeja i trojkom Glasa za 19:14 u 9. minutu.

Smailagić stavlja tačku u prvoj četvrtini, Partizan vodi sa 21:16 posle deset minuta igre.

Partizan je počeo meč sa petorkom Mur, Panter, Zagorac, Ledej, Lesor. Gosti su počeli meč sa petorkom: Bursać, Mavra, Junaković, Karter, Tompson.

Partizan, Zadar
foto: @starsport

Košarkaši Partizana na otvaranju 2022. godine u 14. kolu ABA lige dočekuju Zadar.

Četa Željka Obradovića je trenutno na petom mestu ABA lige, uz dve utakmice manje, sa učinkom 10-2. Faktički, ukoliko savladaju Zadar i Megu u zaostaloj utakmici, crno-beli će sa druge pozicije nastaviti poteru za vodećom Crvenom zvezdom.

Zadar je trenutno na 12. mestu sa četiri pobede u 13 utakmica.

U prvom delu sezone Partizan je na debiju Željka Obradovića slavio u Zadru rezultatom 78:73.

"Zadar je ekipa koja je drugačija u odnosu na onu prvu utakmicu kada smo počeli sezonu. Imaju novog trenera, par novih igrača, igraju na apsolutno drugom nivou u odnosu na meč kada smo se sastali sa njima. Kao i uvek, pripremamo se za prvu utakmicu u godini. Bila je odložena utakmica sa Megom, tako da smo iskoristili to vreme da radimo, iako smo imali dosta igrača koji nisu bili sposobni da prisustvuju treninzima. Srećom, sada je sve u redu tako da očekujem da probamo da odigramo dobru utakmicu", poručio je Obradović.

Partizan i Zadar su do sada u regionalnoj ligi igraju 35 puta. Partizan je uspešniji sa 23 pobede, uz 12 poraza. U Beogradu na 16 utakmica crno-beli imaju 14 pobeda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track