3 NIKOLE KALINIĆA U 3 REPREZENTACIJE I SVI SU USPEŠNI SPORTISTI: Savremeni sport ne pamti OVAJ SLUČAJ! Evo gde sve nastupaju
Foto: Dado Đilas, Profimedia

hit priča

3 NIKOLE KALINIĆA U 3 REPREZENTACIJE I SVI SU USPEŠNI SPORTISTI: Savremeni sport ne pamti OVAJ SLUČAJ! Evo gde sve nastupaju

Košarka -

Zvati se Nikola Kalinić znači biti predodređen za uspeh i izuzetnu sportsku karijeru

Vest da je Nikola Kalinić potpisao za klub Indijanapolis Koltse u čuvenoj NFL ligi nije prošla neopaženo u Srbiji.

Momak poreklom iz Kanade koji ima isto ime i prezime kao srpski košarkaški reprezentativac i član Crvene zvezde, ali i hrvatski fudbaler, stigao je na veliku scenu američkog fudbala. Zanimljivo je da ovaj momak Nikola Kalinić, rođen u Torontu, u Kanadi nosi nadimak Veliki Srbin. Ima 25 godina, korpulentan je i igrao je dosad u kanadskom prvenstvu za Tajger Koltse.

Zapao je za oko skautima Indijanapolisa, koji su odlučili da ga angažuju, ali Kalinić zasad neće biti član prve ekipe, već će vežbati sa rezervnim timom da bi se bolje prilagodio velikoj promeni i znatno zahtevnijem nivou takmičenja. Studirao je na Univerzitetu Ohajo, gde je 2018. postao prvi igrač u istoriji koji je dva puta u jednoj sezoni biran za ol-star tim.

Kalinići
foto: Profimedia

Ponosni kanadski Srbin

Veličao gest Stefana Mitrovića

Kanađanin Nikola Kalinić ne zaboravlja srpsko poreklo. Tako je pre nekoliko godina na svom Tviter nalogu podelio sliku Stefana Mitrovića kako obara dron sa albanskom zastavom.

- Kralj - napisao je Kalinić uz ovu fotografiju.

Kalinići
foto: Saša Pavlić

Nikola Kalinić, košarkaš Crvene zvezde i srpske reprezentacije, dobro je poznat našoj sportskoj javnosti, višegodišnji je član nacionalnog tima i osvajač velikog broja medalja i trofeja sa Zvezdom i Fenerom. Sin je bivšeg stonotenisera Zorana Kalinića, osvajač srebrne medalje na SP 2014. i OI 2016.

Sa druge strane, fudbaler iz Hrvatske Nikola Kalinić član je Verone, a rođen je u Solinu u Dalmaciji. Bio je član Milana, Atletika i Fjorentine, a bio je član reprezentacije Hrvatske na EP 2008, 2012, 2016. i na SP 2018.

P. Gajić - A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track