PARADOKS! U SRBIJI TOP KOŠARKAŠI ŠIJU TOP FUDBALERE U PLATAMA Zarađuju duplo više!
Foto: Starsport

Interesantno

PARADOKS! U SRBIJI TOP KOŠARKAŠI ŠIJU TOP FUDBALERE U PLATAMA Zarađuju duplo više!

Košarka -

Srbija je verovatno jedina zemlja u Evropi u kojoj su fudbalski klubovi obezbedili proleće, ali su košarkaši plaćeniji od fudbalera!

Eto, desilo se da košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda više plaćaju svoje zvezde nego što to rade fudbalski klubovi, koji po pravilu zarađuju mnogo više. Plate sportista su u Srbiji i dalje tabu tema i poslovna tajna, pa se uglavnom barata nezvaničnim informacijama.

Ipak, prema onome što se može čuti iz izvora bliskih košarkaškim klubovima, bek Partizana Kevin Panter ima ubedljivo najveću platu u Srbiji. Amerikanac je potpisao ugovor na dve godine za 1,2 miliona evra po sezoni, a poznati sajt Jurohups je čak objavio da ima i cela tri miliona za dvogodišnju vernost crno-belima.

Kevin Panter
foto: Starsport©

Najplaćeniji košarkaš Crvene zvezde je Nikola Kalinić, koji je, prema našim saznanjima, potpisao dvogodišnji ugovor vredan 900.000 evra po sezoni. I u njegovom slučaju Jurohups je otišao korak više i tvrdio je da je ukupan iznos 2.400.000 evra.

Nikola Kalinić
foto: Starsport

Panter je prethodne sezone bio najbolji igrač Armanija i jedan od najzaslužnijih što se klub iz Milana domogao fajnal-fora, na kojem je malo falilo da zaigra u finalu. Kalinić je godinama jedan od najcenjenijih krila u Evropi, a to ove sezone pokazuje u dresu Crvene zvezde.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Uglavnom, ova dvojica košarkaša dobijaju skoro duplo više novca od kolega fudbalera. Najplaćeniji fudbaleri Crvene zvezde Aleksandar Dragović i Aleksandar Katai, opet nezvanično, igraju za 600.000 evra po sezoni, a toliko otprilike dobijaju i večiti rivali s druge strane Topčiderskog brda Bibars Natho i Lazar Marković.

Natho, Partizan
foto: Starsport©

Ali tu nije kraj, prema nekim informacijama, i krilni centar partizana Zek Ledej je plaćeniji od srpskih fudbalera, a najnovije pojačanje crno-belih Matijas Lesor je "tu negde".

Divac najplaćeniji u istoriji

Vlade Divac
foto: Printskrin

Ipak, Panter nije najplaćeniji košarkaš koji je igrao za neki srpski klub. Ako gledamo odnos broja utakmica i zarade, onda je najplaćeniji Vlade Divac! On je 1999. odigrao dve utakmice za Crvenu zvezdu u Evroligi i tada se pričalo da je inkasirao neverovatnih 250.000 maraka po meču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track