ITALIJANI NAPRAVILI PAKAO KOŠARKAŠU BUDUĆNOSTI ZBOG RUSKE VAKCINE: Bio u autu do meča, nije smeo u hotel i svlačionicu
Foto: Starsport

maltretiranje

ITALIJANI NAPRAVILI PAKAO KOŠARKAŠU BUDUĆNOSTI ZBOG RUSKE VAKCINE: Bio u autu do meča, nije smeo u hotel i svlačionicu

Košarka -

Košarkaš Budućnosti bio cepljen Sputnjikom V i zbog toga preživeo pravu golgotu

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice napravili su najveće iznenađenje Evrokupa pobedivši Virtus u Bolonji rezultatom 68:62. Junak trijumfa bio je Amerikanac Džastin Kobs koji je dao odlučujuće poene, a njegova priča putešestvija do Bolonje i onoga što ga je snašlo pre i posle utakmice moglo bi da se zavede pod rubriku "verovali ili ne".

Džastin Kobs
foto: Starsport

Italijanska "Gazzetta dello sport" piše da italijanske vlasti nisu želele da puste Džastina Kobsa u zemlju, iako je bio uredno vakcinisan protiv kovida. Naime, u Evropskoj uniji se ne priznaje ruska vakcina "Sputnjik V" koju je Kobs primio, pa je nastao problem.

Čelnici Budućnosti odlučili su se da Džastina Kobsa avionom prebace u Ljubljanu, a onda automobilom u Bolonju. U Italiju je ušao jer je imao negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

I onda nastaje prava drama. Kako piše italijanska "Gazzetta" zbog ograničenja za nevakcinisane sportiste i osobe u Italiji, Kobs je vreme provodio u automobilu kojim je stigao. Pre utakmice nije mogao da uđe u hotel u kome su bili smešteni košarkaši Budućnosti, a Italijani su se za takvo maltretiranje pravdali njegovim vakcinalnim statusom.

Džastin Kobs
foto: Starsport

Da sve ide van granica zdravog razuma i pameti, kada je kovid u pitanju, pokazalo se pre početka utakmice. Džastinu Kobsu nije dozvoljeno da uđe ni u svlačionicu u dvorani, već je bukvalno na parket istrčao pre početka meča. Dvoranu je morao da napusti čim su sudije odsvirale kraj, bez da je mogao i da se istušira....

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track