MVP NBA LIGE! PROMENA NA ČELU TRKE: Evo ko je prestigao NIKOLU JOKIĆA, u prvih deset i LUKA DONČIĆ
Foto: Profimedia

IZVRSNI KAMERUNAC

MVP NBA LIGE! PROMENA NA ČELU TRKE: Evo ko je prestigao NIKOLU JOKIĆA, u prvih deset i LUKA DONČIĆ

Košarka -

NBA superstar iz Sombora Nikola Jokić, ubedljivo najbolji igrač Denver Nagetsa, ne vodi više u trci za odbranu MVP trofeja u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Naime, Džoel Embid, centar Filadelfija Seventisiksersa prestigao je Džokera na prvom mestu MVP trke u NBA ligi.

Srbin je prošlog meseca imao fenomenalan učinak po meču od 26,6 poena, 13,3 skokova i devet asistencija, pa je s toga i stigla nagrada za najboljeg igrača "Zapada". Sa druge strane, Embid je bio još efikasniji jer je u proseku imao 34 poena, uz 10,8 uhvaćenih lopti i 5,1 asistencijom po utakmici, a dobio je identičnu nagradu kao i Jokić - za najboljeg igrača "Istoka" u januaru.

Džoel Embid
foto: EPA/TANNEN MAURY

Prema pisanju zvaničnog sajta NBA lige, Džoel Embid je i zvanično prestigao Nikolu Jokića na prvom mestu u MVP trci NBA lige u sezoni 2021/22. Na prošlom preseku je kamerunski centar bio na drugom mestu, iza Nikole Jokića, a sada se nalazi ispred njega.

Embid ove sezone prosečno beleži 29.1 poen, 10.8 skokova i 4.4 asistencije po utakmici, dok je Jokićev bilans zaista impresivan: 25.9 poena, 13.8 skokova i 7.8 asitencija po meču.

Nikola Jokić, Luka Dončić
foto: Profimedia

Treće mesto je zadržao gorostasni grčki centar Janis Adetokumbo, kao i Kris Pol četvrtu poziciju, a potom idu Stef Kari, Demar Derozan, Dža Morent, Devin Buker, Luka Dončić i Karl Entoni Tauns.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track