PARTIZAN DOČEKUJE ANDORU Obradović OPREZAN: Igraju veoma dobro u poslednje vreme, dobili su Real u Madridu!
Foto: Starsport©

EVROKUP

PARTIZAN DOČEKUJE ANDORU Obradović OPREZAN: Igraju veoma dobro u poslednje vreme, dobili su Real u Madridu!

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je uoči važne utakmice u Evrokupu protivnik crno-belih Andora u dobroj formi i da će to biti velika motivacija njegovoj ekipi, koja je, kako je naveo, dobro radila u poslednjih nekoliko dana.

"Andora je tim koji igra veoma dobro u poslednje vreme. U izuzetnoj su formi. Dobili su u španskom prvenstvu Real u Madridu i pre nekoliko dana Huventud igrajući veoma dobro, gde su dominirali od početka do kraja. Imali su u jednom trenutku čak i 30 poena razlike, na kraju se završilo sa 20. To bi za nas trebalo da bude dodatna motivacija, da igramo protiv tima koji je u izuzetnoj formi", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20.30 u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Andore, utakmicu 13. kola Grupe A u Evrokupu.

"Važnost utakmice je velika, kao i svih utakmica koje ćemo igrati u Evrokupu do kraja. Znamo da je sistem takmičenja takav da bi valjalo da imamo prednost domaćeg terena, medjutim mislim da je mnogo važnije u kakvom ćemo stanju biti kada počnu te utakmice koje su praktično 'ili pobedjuješ ili si završio takmičenje'", naveo je trener crno-belih.

Žoc, Željko Obradović
foto: Starsport©

On je pohvalio rad ekipe u poslednjih nekoliko dana.

"Ono što mene raduje je da smo posle utakmice sa Borcem imali tri veoma dobra treninga. Sampouzdanje i ono što je važno da bi se odigrala dobra utakmica dolazi kroz trening. Tako da sam izuzetno zadovoljan i prva stvar koju bih voleo da vidim sutra je da izgledamo kako smo izgledali na tri poslednja treninga ovde u Pioniru", dodao je Obradović.

"Naravno, pred našim navijačima želja, borbenost i sve ono što smo do sada pokazivali u velikom broju utakmica mora biti na tom nivou i da se nadamo da ćemo protiv protivnika koji je u veoma dobroj formi odigrati najbolju utakmicu i da eventualno pobedimo", naveo je on.

U prvom meču ove sezone Partizan je na gostovanju izgubio od Andore sa 60:61.

Centar Partizana Matijas Lesor rekao je da njegova ekipa mora da bude borbena tokom čitavog meča.

Matijas Lesor
foto: Starsport

"Biće teška utakmica protiv dobrog tima. Izgubili smo prethodne dve utakmice u Evrokupu i sada se vraćamo u Beograd sa željom da odbranimo domaći teren. Oni su dobar tim, imaju dva odlična beka i moraćemo da budemo spremni za veliku borbu svih 40 minuta", naveo je Lesor.

Posle 12 utakmica u Evrokupu Partizan je drugi na tabeli sa osam pobeda i četiri poraza, a Andora ima šest pobeda i pet poraza, uz utakmicu manje.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track