EVROLIGA SE UZDA U BEOGRAD: Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio kontakte zbog ruskih klubova!
Foto: Kurir

VANREDNE OKOLNOSTI

EVROLIGA SE UZDA U BEOGRAD: Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio kontakte zbog ruskih klubova!

Košarka -

Konflikt Rusije i Ukrajine donosi velike promene i u svetu sporta, a CSKA, Zenit i Uniks mogli bi da budi domaćini u glavnom gradu Srbije

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poitvrdio je da je Evroliga nezvanično kontaktirala grad Beograd zbog ruskih košarkaških klubova.

Zbog svega na udaru su klubovi iz Rusije koji po svemu sudeći neće moći da igraju na domaćem terenu duele Evrolige. Mnogi su već otvoreno isticali da nemaju nameru da putuju u Rusiju. U čitavu priču se sada uključuje Beograd koji je spreman da organizuje šest domaćih mečeva ruskim timovima!. U pitanju su CSKA, Uniks i Zenit.

- Tačno je da je Evroliga nezvanično kontaktirala Grad Beograd sa pitanjem da li možemo da budemo domaćini šest utakmica koje bi ruski klubovi Zenit, CSKA i Uniks trebalo da odigraju između 1. i 17. marta - potvrdio je za zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić.

On navodi da je u ime Grada Beograda, posle konsultacija sa predsednikom Vučićem, dao pristanak da se pomenute utakmice odigraju u našoj prestonici.

- Mi garantujemo bezbednost svim sportistima bilo da su iz Rusije, Ukrajine ili bilo koje druge zemlje. Kod nas su svi dobrodošli i sigurni. Tako da smo spremni da budemo domaćini kako ovih utakmica tako i drugih koje bi eventualno bile otkazane ukoliko to Evroliga odluči. Beograd je pouzdan partner Evrolige i grad sporta a pre svega košarke - rekao je Vesić.

Barselona prva istakla da ne želi da putuje u Rusiju na meč Zenita. Potom je Žalgiris izneo najžešći stav naglasivši da do kraja sezone nemaju nameru da igraju protiv Rusa. Iz ostalih zemalja su takođe stizale poruke čija je glavna tema bojkot Rusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track