CRNOGORSKI TRENER ZAROBLJEN U UKRAJINSKOM PAKLU: Pokušao sa porodicom da pobegne iz Kijeva, pa naleteo na TENK!
Foto: EPA

DRAMA

CRNOGORSKI TRENER ZAROBLJEN U UKRAJINSKOM PAKLU: Pokušao sa porodicom da pobegne iz Kijeva, pa naleteo na TENK!

Košarka -

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Ukrajine i trener Budivljenika, Crnogorac Srđan Radulović, pokušao je sa porodicom da napusti Kijev, ali nažalost nije uspeo.

Srđan je opisao pakao koji je preživeo kada je pokušao da pobegne iz prestonice Ukrajine. Pokušaj odlaska iz Kijeva bio je filmski... Nažalost, neuspešno se završio.

"Izašli smo na 50 kilometara od Kijeva i kada je trebalo da se uključimo na autoput koji vodi za Lavov, koji se zapravo zove Žitomirska trasa, ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. I onda se dešava da nam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, pa sam morao preko ivičnjaka da se penjem kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svetlo, dajem pun gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu bezbedno vratim u sklonište", otkrio je Radulović za "Portal Analitika".

Crnogorski košarkaški stručnjak se sa porodicom sada se nalazi u školi koja je pretvorena u sklonište.

"Noć je sinoć bila jako teška i eksplozije su se mogle čuti sa svih strana", rekao je Srđan za portal "CDM".

Radulović žali što nije poslušao savete da ranije napusti zemlju.

"U stalnom smo kontaktu sa osobljem naše ambasade koje je ostalo tu, a sinoć nas je kontaktirao i srpski ambasador".

Iskusni trener nije ni slutio šta će se dogoditi. Samo tri dana pre početka rata slavio je sa timom osvajanje nacionalnog Kupa.

"U nedelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat, da ne poveruješ. Niko nije očekivao da će ovo da se desi, a dosta komuniciram s narodom u Kijevu. Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu", rekao je Radulović.

Kurir sport/Portal Analitika/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track