RADONJIĆ: Potrebno je da odigramo na visokom nivou protiv Baskonije
Foto: Starsport

Evroliga

RADONJIĆ: Potrebno je da odigramo na visokom nivou protiv Baskonije

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegov tim mora da bude na visokom energetskom nivou, kako bi mogao da se nada pobedi nad Baskonijom.

"Moramo biti spremni da odigramo meč na visokom energetskom nivou kako bi se nadali nečemu, a u odbrani da pokažemo dosta toga. Baskonija je ekipa koja ima individualni kvalitet, imaju veliki broj poena u rukama, zato timska odbrana mora da bude dobra, ali moramo i na drugoj strani da budemo dobri kako bi došli do rezultata i to uz veliku podršku naših navijača koji nam mnogo znače", rekao je Radonjić, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Zvezde dočekaće u četvrtak ekipu Baskonije, u meču 28. kola Evrolige.

Crveno-beli imaju 10 pobeda i 15 poraza u Evroligi, dok je Baskonija ostvarila učinak od sedam pobeda i 18 poraza.

Radonjić je dodao da će ovaj meč biti veliko iskušenje, jer je Zvezda odigrala veliki broj mečeva u kratkom vremenskom roku.

"Sada nas čeka Baskonija, ekipa koja nas je nadigrala u prvom meču (74:93), i to je jedna od retkih utakmica gde realno nismo imali šansu. Odigrali su jako dobar meč, pa i sinoć su pokazali da igraju dobro, da su dobili Makabi u Tel Avivu (93:94) ne bi bilo nezasluženo", rekao je on.

Košarkaš Zvezde Ognjen Kuzmić ocenio je da se ekipa u prvoj utakmici dva tima nije dobro pokazala, ali da ovoga puta igraju pred domaćim navijačima.

"Imali smo par dana da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu. Izuzetno je važna podrška navijača mnogo nam znači to u svakoj utakmici, idemo da odigramo najbolje što možemo i nadamo se najboljem", dodao je Kuzmić.

Igrač crveno-belih Stefan Lazarević rekao je da dočekuju ekipu koja ih je ubedljivo pobedila, ali ističe da su tada imali zdravstvenih problema u timu, dok je španska ekipa upravo promenila trenera i da je to očigledno bila pozitivna reakcija.

"Mi se danas nalazimo što se tiče povreda u mnogo stabilnijoj situaciji, a prvu utakmicu i taj poraz svakako ćemo iskoristiti kao motiv, kako bi odigrali dobro i došli do rezultata. Očekuje nas serija evroligaških utakmica kod kuće, nama je bitno da održimo stabilnost rostera, idemo od utakmice do utakmice, počeli smo od Fenerbahčea, prelomilili smo tu utakmicu u teškoj završnici, i taj meč i način kako smo pobedili je i svojevrsni podstrek i motivacija za dalje utakmice", zaključio je Lazarević.

Meč Zvezde i Baskonije na programu je u četvrtak od 19.00.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track