ANTOLOGIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Čudesan TRIPL-DABL neponovljivog Srbina: 30 POENA postigao u poslednjoj četvrtini i produžetku
Foto: Profimedia

ispisao istoriju

ANTOLOGIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Čudesan TRIPL-DABL neponovljivog Srbina: 30 POENA postigao u poslednjoj četvrtini i produžetku

Košarka -

Meč za pamćenje odigrao je najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić!

Srpski centar briljirao je u trijumfu Denvera nad Nju Orleansom 138:130.

Nagetsi su slavili posle produžetaka, a Jokić je utakmicu završio sa 46 poena, od kojih je čak 30 ubacio u poslednjoj deonici i produžetku.

Srbin je još jednom potvrdio zašto je i ove sezone najozbiljniji kandidat za MVP titulu u najjačoj ligi na svetu.

Maestralni Somborac je zabeležio impresivan tripl-dabl, 17. ove sezone i ukupno 74. u karijeri. Imao je 46 poena (16/22 iz igre, 3/5 trojke, 11/12 slobodna bacanja), 12 skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte i čak četiri blokade.

Verovali ili ne, postao je prvi igrač u istoriji sa ovakvim učinkom od kada se prate blokade i ukradene lopte i tek drugi ikada, posle Vilta Čemberlejna, koji je zabeležio tripl-dabl sa 45+ poena, uz procenat šuta iznad 70 odsto.

Neverovatan meč odigrali su Nagetsi i Pelikansi u Koloradu. Domaćin je sjajno otvorio meč, tim trenera Melouna imao je +21 u prvoj deonici, međutim, u nastavku je usledio veliki preokret Nju Orleansa.

Raspoloženi gosti su u poslednjoj deonici imali dvocifrenu prednost i delovalo je da će zabeležiti pobedu, međutim, na scenu je onda stupio neverovatni Nikola Jokić, koji je praktično sam uspeo da izbori produžetak za svoj tim.

Pored Nikole na ovom meču istakao se iskusni Eron Gordon sa 28 poena, dok je Moris ubacio 18. U poraženom timu najefikasniji je bio Ingram sa 38 poena.

Denver je šesti na Zapadu sa skorom 38-26, dok je Nju Orleans 10. sa 27 pobeda i 37 poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track