JOVANOVIĆ PRED CEDEVITU: Moramo da nađemo prave šuteve
Foto: Starsport

ABA LIGA

JOVANOVIĆ PRED CEDEVITU: Moramo da nađemo prave šuteve

Košarka -

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Cedevita Olimpije mora da bude strpljiva i da nadje prave šuteve.

"Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku koji spada u red najjačih napadačkih timova ABA lige... Igraju jako brzo i s obzirom na broj kvalitetnih igrača koji imaju u bekovskoj liniji, svaku priliku koja im se otvori u šutu za tri poena će iskoristiti, bez obzira da li je to početak napada", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Košarkaši Mege gostuju sutra u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije, u utakmici 22. kola ABA lige.

Mega trenutno ima osam pobeda i 12 poraza u ABA ligi, dok Cedevita Olimpija ima skor 12/7.

"Dve najvažnije stvari koje bi trebalo da zaustavimo su njihovo trčanje i šut za tri poena", istakao je Jovanović.

"Moramo da igramo našu igru, da pokušamo da nadjemo naš ritam koji podrazumeva jednu dozu trčanja, ali pre svega moramo u trenucima kada to ne funkcioniše, da budemo strpljivi i nadjemo prave šuteve da bismo se nadali dobroj utakmici", dodao je on.

Plejmejker Mege Dejšon Smit istakao je da njegova ekipa u Ljubljani morao da odigra timski i čvršće kako bi došla u situaciju da se bori za pozitivan ishod.

"Moramo pre svega da udjemo u ovu utakmicu sa više samopouzdanja nego u neke prethodne. Cedevita Olimpija je izuzetno kvalitetna ekipa u dobroj seriji rezultata, a na nama je da odigramo timski i čvršće, kako bismo mogli da se borimo za pozitivan ishod koji bi nam izuzetno značio", rekao je on.

Utakmica Cedevita Olimpija - Mega na programu je sutra od 17.00 u dvorani Stožice u Ljubljani.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track