ZEMLJAČE, OSTAVI ME NA MIRU! Štimac se prisetio čuvenog zakucavanja u polufinalu OI i reakcije protivničkog igrača!
Foto: Profimedia

anegdota

ZEMLJAČE, OSTAVI ME NA MIRU! Štimac se prisetio čuvenog zakucavanja u polufinalu OI i reakcije protivničkog igrača!

Košarka -

Bivši reprezentativac Srbije, Vladimir Štimac, prisetio se energičnog zakucavanja na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016. godine.

Košarkaška selekcija Srbije je na najvećoj planetarnoj smotri u Brazilu išla težim putem, ali je na kraju uspela da se domogne velikog finala.

U eliminacionoj fazi reprezentativci Srbije su odigrali dva veličanstvena meča. U četvrfinalnom duelu je savladana Hrvatska, dok je u borbi za finale „isprašena“ Australija.

Moglo se videti da australijski košarkaši od samog početka meča nemaju velike šanse da se suprostave Srbiji. Naš tim je od samog početka dominirao u odbrani i na kraju zasluženo trijumfovao rezultatom 81:67.

Poslednje poene za „Orlove“ postigao je Vladimir Štimac, koji je zakucavanjem na nekoliko sekundi do kraja stavio tačku na utakmicu. Nakon tog poteza usledilo je veliko slavlje, ali i jedna reakcija protivnika koja do sada nije bila poznata javnosti.

- Eron Bejns mi je zamerio što sam na taj način odlučio da završim polufinalni meč protiv Australije na Olimpijskim igrama 2016. godine. Rekao sam samo: „Zemljače ostavi me na miru“. Verovatno je mislio da može da izazove neku moju negativnu reakciju, ali je meni bilo u glavi to što smo uspeli da se plasiramo u finale i ništa više. Nisam želeo da pravim problem ni sebi, ni reprezentaciji – rekao je Vladimir Štimac u razgovoru za Meridian sport.

Upravo je srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru posebno ostala u urezana u srce srpskog centra.

- Srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru je svakako moja najdraža u karijeri. Zato što u jednom trenutku nisam uopšte bio na spisku, što je bilo okej, nikada se nisam žalio na odluku selektora. Onda je usledio preokret, Joca Antonić veliki džentlmen me je pozvao i rekao da se igrom slučaja otvorilo mesto i da bi treblo da pomognem selektoru Saši Đorđeviću. Na sve to sam odgovorio da nije uopšte bilo potrebno toliko da obrazlažu, već da sam spreman da odradim svoj deo posla. Samo da su mi poslali poruku, došao bih na okupljanje u najkraćem mogućem roku – istako je Vladimir Štimac i potom dodao:

- Potom se ponovo pojavila ona ludačka energija koju smo imali na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine. Osvojeno je srebro, bilo je impresivnije od svih drugih uspeha, budući da sam iz jedne nezavidne situacije postao deo istorijskog uspeha.

Kurir sport/Meridian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track