VOJVODA STEPA OBELEŽAVA 50 GODINA POSTOJANJA: Dres kluba nosili Igor Kokoškov, Miško Ražnatović, Milan Mlađan, Ljubisav Luković...
Foto: Privatna arhiva

Veliki jubilej

VOJVODA STEPA OBELEŽAVA 50 GODINA POSTOJANJA: Dres kluba nosili Igor Kokoškov, Miško Ražnatović, Milan Mlađan, Ljubisav Luković...

Košarka -

Mali beogradski klub u utorak 12. aprila slavi veliki jubilej.

Košarkaški klub Vojvoda Stepa obeležiće 50 godina postojanja, a njegovi nekadašnji članovi, među kojima su mnogi uspešni igrači i košarkaški radnici, ponovo će se okupiti i evocirati uspomene na vremena kada je ovaj klub bio rasadnik brojnih talenata.

Tom prilikom će na čuvenom Stepinom otvorenom terenu, u Bulevaru oslobođenja u blizini FON-a, sa početkom u 18 časova biti odigrana i revijalna utakmica između veterana Vojvode Stepe i pionira Mege.

KK Vojvoda Stepa počeo je sa radom 1972. godine. Osnovali su ga đaci, studenti i entuzijasti na amaterskoj osnovi i iz velike ljubavi prema igri pod obručima, a sami su i izgradili pomenuti košarkaških teren.

U Stepi su svoje prve košarkaške korake napravili Milan Mlađan, svojevremeno velika zvezda jugoslovenske košarke, kao i Igor Kokoškov prvi Evropljanin koji je postao trener u NBA ligi i nekadašnji selektor Srbije.

Dres Vojvode Stepe nosili su i poznati košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović, nekadašnji prvotimac IMT-a, Borovice i Beopetrola Ljubisav Luković, bivši igrač OKK Beograda i Radničkog sa Crvenog krsta Zoran Prelević i mnogi drugi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track