NE MOŽE NI SRBIN SVE SAM! Moćni Ratnici srušili Denver u prvom meču plej-ofa, DABL-DABL usamljenog Jokića! (VIDEO)
Foto: Profimedia

plej-of

NE MOŽE NI SRBIN SVE SAM! Moćni Ratnici srušili Denver u prvom meču plej-ofa, DABL-DABL usamljenog Jokića! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera doživeli su poraz u prvom meču plej-ofa od sjajnog Golden Stejta (123:107), uprkos odličnoj partiji srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Ni sjajni Somborac nije uspeo da spreči popularne Ratnike iskoriste prednost domaćeg terena i povedu u seriji sa 1:0.

Nikola je bio odličan, ali nije mogao sam protiv moćnog protivnika. Za nešto manje od 35 minuta igre ubacio je 25 poena (12/25 šut iz igre), zabeležio 10 skokova i šest asistencija.

Nagetsi su dobro otvorili meč, imali blagu prednost sve do sredine druge deonice, kada Voriorsi koriste Jokićevo odsustvo sa terena i prave veliki preokret. Domaći tim je igrao sjajno i u tećoj deonici, pa su pred poslednjih 12 minuta igre imali velikih 20 poena prednosti. Bilo je jasno da jedino čudo može izvući Denver iz teške situacije, a čudo se nije dogodilo.

Najzalsužniji za pobedu Golden Stejta bio je Džordan Pul sa 30 poena. Klej Tompson je ubacio 16, a na teren se posle dva meseca pauze vratio i Stef Kari i postigao 16 poena.

Solidan učinak u pobedničkom timu imao je i naš Nemanja Bjelica. Iskusni reprezentativac Srbije je za 15 minuta igre ubacio osam poena, upisao tri skoka, jednu asistenciju, jednu blokadu i jednu ukradenu loptu.

Naredni meč na programu je u noći između ponedeljka i utorka u San Francisku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja