BOGATI CRNO-BELI LUZERI Partizan, tim od sedam miliona evra, osramotila Bursa, koja je prodala TROJICU IGRAČA ZBOG KRIZE!
Foto: Starsportphoto

I to se dešava

BOGATI CRNO-BELI LUZERI Partizan, tim od sedam miliona evra, osramotila Bursa, koja je prodala TROJICU IGRAČA ZBOG KRIZE!

Košarka -


Igrajmo taj tango smrti... - zapevala je na poluvremenu legendarna glumica Tanja Bošković pred 20.000 Grobara u Areni, ali je na kraju Partizan odigrao tango sramote i ubio sam sebe!

Neviđena bruka kluba koji je pre samo šest dana pred meč sa Bursom u osmini finala Evrokupa proslavio 30 godina od titule šampiona Evrope, a od te bajke u kojoj su neki klinci, igrajući uglavnom samo za slavu, stigli do krova Starog kontinenta, aktuelni košarkaši Partizana nisu naučili baš ništa.

KK Partizan
foto: Starsportphoto

Uzalud je Željko Obradović pokušavao da im približi neke vrednosti, da ih motiviše - očigledno nije vredelo. Ekipa, koja, računajući stručni štab, ima budžet od sedam miliona evra (nezvanični podaci), dakle, najviše u istoriji kluba, ispala je od desetoplasirane ekipe turskog prvenstva i sedme u svojoj grupi Evrokupa, koja je očitala crno-belima lekciju kako se igra za svoj grb. Pritom, Bursa je, kako je rekao trener Dušan Alipmijević, zbog finansijske krize morala da proda trojicu standarnih igrača!

KK Partizan
foto: Starsportphoto

Partizan s druge strane ima dva odlična evroligaška košarkaša Pantera i Ledeja, koji zajedno primaju preko dva miliona evra po sezoni, uglavnom je najvažniji meč sezone odigrao divlje, u grču, bez koncepcije, oslanjajući se na manijakalnu igru "jedan na jedan". Umesto da podnesu najveći teret baš u ovakvim mečevima, Amerikanci su se ukopili u rastrzanu predstavu.

KK Partizan
foto: Starsportphoto

Odbrana Partizana ove sezone tek je posebna priča, čak je i Bursa uspela da prebaci 100 poena, pa ako u obzir uzmemo i produžetak, nedopustivo za ovako važan meč. O slaboj komunikaciji, lošim preuzimanjima, "gubljenju"...može stručno da se priča, ali igrači Burse su prelako i prečesto ostajali sami na liniji za tri poena...

Željko Obradović, Duško Vujošević, Partizan
foto: @starsport

Željko Obradović nije mađioničar, ali je uz Zorana Savića, glavni krivac što je Partizan doživeo debakl i što je, kako je dobro rekao "potrešena godinu dana života nizašta". Kockao se Obradović na poziciji plejmejkera sa neiskusnim Madarom i sa Avramovićem, koji je u karijeri uglavnom igrao poziciju beka šutera i skorera, a na kraju je izgubio.

Čovek koji ima devet titula šampiona Evrope ove sezone s Partizanom nije pobedio ni u jednoj važnoj utakmici. Poražen je u prvom derbiju od Crvene zvezde, čime je praktično izgubljeno prvo mesto u ABA ligi, izgubio je finale Kupa Radivoja Koraća, ponovo od crveno-belih, i sada je primio najteži udarac u Evrokupu.

Plate u Partizanu

Kevin Panter 1.200.000 E

Zek Ledej 900.000 E

Rodnios Kuruc 750.000 E

Matijas Lesor 400.000 E

Alen Smailagić 400.000 E

Aleksa Avramović 350.000 E

Dalas Mur 300.000 E

Jam Madar 300.000 E

Rade Zagorac 250.000 E

Nemanja Dangubić 200.000 E

Balša Koprivica 150.000 E

Gregor Glas 80.000 E

Obradović + stručni štab 1.500.000 E

UKUPNO: 6.780.000 evra

U Evroligu možda preko pozivnice

Partizan je upropastio jednu šansu da se nađe u Evroligi, a to je da osvoji Evrokup. Sada je jasno da je to bio preveliki zalogaj za ovu ekipu Željka Obradovića. Neizvesno je uopšte da li će šampion ABA lige sledeće sezone imati prohodnost u elitu, sve zavisi od Đordija Bertomeua. Sva je prilika da ruski klubovi neće igrati u Evroligi, dakle potrebna je popuna njihovih mesta, pa bi Partizan eventualno mogao da računa na specijalnu pozivnicu.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track