NISTE VI RATNICI, NEGO JADNICI! UDARATE, GREBETE I ŠTIPATE JOKIĆA! Košarkaši Golden Stejta probili dno, ONI SU BRUKA NBA LIGE
Foto: Profimedia

sramota

NISTE VI RATNICI, NEGO JADNICI! UDARATE, GREBETE I ŠTIPATE JOKIĆA! Košarkaši Golden Stejta probili dno, ONI SU BRUKA NBA LIGE

Košarka -

Grin Nikoli umali izbio oko, Srbin sav u modricama ipak razbio Voriorse u četvrtom meču NBA plej-ofa

- Preostaje nam samo da se pomolimo - šaljivo je odgovorio trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker na pitanje kako njegov tim da zaustavi Nikolu Jokića.

Međutim, mnogo manje šaljivo je na parketu, gde su Voriorsi očigledno dobili instrukcije da budu maksimalno prljavi u duelu sa centrom Denvera i da pokušaju da ga isprovociraju na sve moguće načine. Nagetsi su u debelom zaostatku u prvoj rundi NBA plej-ofa (3-1), a preživeli su "čišćenje", najviše zahvaljujući Srbinu, koji je u četvrtom meču izdržao sve i napunio goste iz Kalifornije - 37 poena, osam skokova i šest asistencija. Denver je pobedio sa 126:121, i sada momci trenera Majka Malouna žele da se nadigravaju sa Golden Stejtom u Kaliforniji.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Već u prvom minutu susreta gosti su počeli s provokacijama, ko drugi nego Drejmond Grin? Malo je trebalo da krilni centar popularnih "Ratnika" ozbiljnije povredi Jokića kada mu je gurnuo prst u oko, i to je uradio namerno. Najpre je Nikolu udario po ruci, a potom neoprezno i nepotrebno prstima po licu. Izbila je frka na parketu, a Grin je ostao u igri, iako su arbitri imali osnova da ga isključe.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Na meču broj tri Jokić je pobesneo na Gerija Pejtona Juniora, koji ga je udario po zadnjici dok je prolazio pored njega. Nikoli se to nije svideo, incident je potim nekako sprečio Stef Kari, koji je stao ispred srpskog asa. Nije mogao Nikola mirno da istrpi baš sve provokacije, pa je tada zaradio dve tehničke greške. Grin je očigledno bio zadovoljan što je MVP NBA lige isključen, pa mu je sarkastično mahao dok je ovaj odlazio u svlačionicu.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Treba se prisetiti i utakmice iz regularnog dela takmičenja, kada je bek "Ratnika" Džordan Pul dva puta udario Jokića u lice, najpre laktom, a potom i pesnicom. Srbin ga je tada iskulirao uz samo jedno "Šta je bilo?".

Nikola: Ne čujem njihov "treš tok"

Najprgaviji, ne samo u Golden Stejtu, nego u celoj ligi je krilni centar Golden Stejta Drejmond Grin. Poznat je po prljavim potezima, ali i pokušajima da verbalno isprovocira rivale. Pokušao je to i u Denveru, ali Jokić nije naseo.

- Ne volim to. Samo želim da pobedim, ne pričam ni sa kim na terenu, nema "treš toka" kod mene, tako da to nisam primetio. Mislim da i oni shvataju, pa ne rade to. Možda i rade, ali ih ja ne slušam, da budem iskren - rekao je Jokić i nasmejao novinare.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track