NIKOLA KALINIĆ JE MVP ABA LIGE: Zanimljivo glasanje za najkorisnijeg igrača, treneri kažu da je najbolji, navijači i novinari - ne
Foto: Starsport

MVP

NIKOLA KALINIĆ JE MVP ABA LIGE: Zanimljivo glasanje za najkorisnijeg igrača, treneri kažu da je najbolji, navijači i novinari - ne

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izabran je danas za najboljeg igrača regularnog dela sezone ABA lige, prenelo je ovo takmičenje.Kalinića su za najboljeg igrača izabrali treneri, novinari i navijači.

Košarkaš Zvezde je do MVP titule stigao sa 39,7 odsto glasova, ispred igrača Cedevita Olimpije Jake Blažića koji je imao 16,6 odsto glasova i Džastina Kobsa iz Budućnosti koji je završio sa 10,9 odsto glasova.

Zanimljivo je istaći da je Nikola Kalinić bio najbolji u glasanju trenera timova ABA lige, dok je zauzeo drugo mesto i u glasovima novinara i u izboru navijača, navedeno je u saopštenju ABA liga.

Kalinić je u proseku beležio 11,3 poena, 3,4 skoka, 3,3 asistencije i jednu ukradenu loptu po meču.

Ranije je za najboljeg mladog igrače proglašen košarkaš Mege Nikola Jović, dok je za najboljeg defanzivca izabran još jedan košarkaš Zvezde Branko Lazić.

Za najboljeg trenera proglašen je trener Partizana Željko Obradović, a idealnu petorku čine Nikola Kalinić, Jaka Blažić, Kevin Panter, Zek Ledej i Kenan Kamenjaš.

urir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track