DRAMA U PODGORICI: Jagodić Kuridža trojkom u poslednjem minutu srušio FMP u prvoj utakmici plej-ofa (VIDEO)
Foto: ABA liga/Budućnost Voli

PLEJ-OF

DRAMA U PODGORICI: Jagodić Kuridža trojkom u poslednjem minutu srušio FMP u prvoj utakmici plej-ofa (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Cedevita Olimpije poveli su protiv Igokee u plej-of seriji ABA lige, pošto su večeras u Ljubljani pobedili rezultatom 93:79 (29:26, 25:21, 19:18, 20:14).

Cedevita Olimpiju predvodili su Džejkob Pulen sa 21 poenom i šest asistencija, Zoran Dragić sa 18 poena i četiri skoka i Kevin Ferel sa 17 poena. Zek August pobedi je doprineo sa 13 poena, Edo Murić sa 11 poena i šest skokova, a Melvin Edžim sa devet poena, 11 skokova i pet asistencija.

U ekipi Igokee najefikasniji je bio Dalibor Ilić sa 19 poena i 12 skokova, Džejms Robinson dodao je 13 poena i sedam asistencija, a sa 13 poena utakmicu je završio i Dešon Stivens. Marko Jošilo dodao je 12 poena.

Serija se igra na dve pobede, a druga utakmica na programu je u sredu 4. maja, kada će Igokea biti domaćin.

Pobednik tog duela igraće u polufinalu ABA lige protiv Crvene zvezde, koja je regularni deo takmičenja završila kao prvoplasirana.

U drugom meču ove večeri, Budućnost je bila bolja od FMP-a rezultatom 76:70.

Budućnost u Podgorici nije uspela da izbegne neizvesnu završnicu, ali je ipak stigla do prednosti protiv ekipe iz Železnika.

FMP je, nakon osam poena zaostatka na poluvremenu, uspeo da smanji prednost rivala i da u poslednjih 10 minuta uđe sa minusom od dva poena, a da u četvrtoj četvrtini stigne i do izjednačenja.

Čak je u poslednjem minutu bilo samo dva poena razlike, a ključne poene postigao je Marko Jagodić Kuridža. Njegova trojka je na 29 sekundi do kraja je stavila tačku na ovaj meč.

Ipak, ekipa Aleksandra Džikića, ostvarila je pobedu, pa će u Beograd otići da pokuša da završi posao.

Najefikasniji pojedinci bili su Džastin Kobs (Budućnost) i Danilo Tasić (FMP) sa po 16 poena i četiri skoka. Marko Radonjić je za FMP dodao 15, a Di Džej Sili za Budućnost 11 poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track