NIKOLA JOKIĆ JE MEĐU 13 VELIČANSTVENIH NBA LIGE: Nema boljeg od Srbina, centar Denvera u krugu odabranih!
Foto: Profimedia

faca

NIKOLA JOKIĆ JE MEĐU 13 VELIČANSTVENIH NBA LIGE: Nema boljeg od Srbina, centar Denvera u krugu odabranih!

Košarka -

Naš košarkaš u društvu legendi poput Vilta Čembrlejna, Karima Abdula-Džabara, Mozesa Melouna, Lerija Birda, Medžika Džonsona, Majkla Džordana

Srbi treba da budu ponosni, Nikola Jokić ponovo je MVP NBA lige. Drugu godinu zaredom. Velika stvar za momka iz Sombora i košarkaša Denvera.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Nikola Jokić (27) ovim činom ušao je u istoriju najjače košarkaške lige na svetu. Nalazi se u krugu 13 košarkaša koji su ovo prestižno priznanje osvajali dva puta zaredom.

Do sada su to učinili Bil Rasel, Vilt Čembrlejn, Karim Abdul-Džabar, Mozes Meloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Tim Dankan, Stiv Neš, Lebron Džejms, Stef Kari i Janis Adetokumbo.

Na večnoj listi igrača sa MVP nagradama vodi Karim Abdul-Džabar sa šest osvojenih MVP nagrada, slede Bil Rasel i Majkl Džordan sa po pet, potom Vilt Čembrlejn i Lebron Džejms sa po četiri, a Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson imaju po tri.

Nikola Jokić izabran je od Denvera na draftu 2014. godine kao 41. pik. Tada niko od njega nije bilo šta očekivao, a Srbin je upornim radom i poverenjem koje je imao od trenera Majka Melouna uspeo da napravi izuzetnu karijeru.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Nikola Jokić je regularnu sezonu NBA lige okončao sa učinkom 27.1 poen, 13.8 skokova i 7.9 asistencija po meču, uz 58.3% uspešnosti u šutu iz igre. Postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track