JOKIĆ SE OPUŠTA UZ SVOJU VELIKU LJUBAV: Evo u čemu Nikola uživa po povratku u Srbiju! (VIDEO)
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

JOKIĆ SE OPUŠTA UZ SVOJU VELIKU LJUBAV: Evo u čemu Nikola uživa po povratku u Srbiju! (VIDEO)

Košarka -

Jokićev kastrat Breno Laumar iz štale "Drim kečer" iz Sombora "za dlaku" izgubio glavnu trku, ali to nije pokvarilo dobro raspoloženje slavnog košarkaša

NBA superstar Nikola Jokić, po povratku u Srbiju uživa u svojoj velikoj ljubavi - kasačkim trkama. U nedelju je Jokić bio u Srbobranu, ali daleko od očiju javnosti. Ipak, novinar jednog lokalnog portala je uspeo da se slika sa njim, a Nikola se posle naporne sezone u kojoj je maltene samostalno odveo Denver Nagetse u plej-of, opuštao uz veoma zanimljive trke kasače. Bio je uz svoje konje iz štale "Drim kečer" iz Sombora, koji su i ovaj put bili veoma zapaženi.

Samsung Proizvodig
foto: Marica Pavkov

Uspešan je bio prvi trkački sastanak u nedelju na hipodromu u Srbobranu, gde je šampion države za grla od pet godina postao Samsung (Nemanja Mašić). Bio je to lep praznik za ljubitelje dobrog kasa i konjičkog sporta, pred više od 1.500 gledalaca. Na obnovljenoj stazi hipodroma u Srbobranu prvog trkačkog dana, od tri koliko će ih biti ove sezone, viđeno ja devet trka sa ukupno 89 grla.

- Zadovoljni smo dobrim odzivom učesnika i publike i utisak je da su svi uživali u dobrim uslovima. Ovo je bila prava uvertira za Petrovdanske trke u julu, kada očekujemo još jaču konkurenciju - rekao je predsednik KK Vranac iz Srbobrana Željko Vujanović.

Državno prvenstvo za grla od pet godina domaćeg odgoja (2100 metara, autostart, na levo, 80.000 dinara), dobio je Samsung, čiji je trener Aleksandar Dimitrijević, vlasnik Saša Vićentijević, sa vozačem u sulkama Nemanjom Mašićem (vreme 1:18,2 prosečno po kilometru). Iza njih kroz cilj su prošli Sara Vogan A.T. (vozač Branko Skenderović), Čarli Star (Josip Gabrić mlađi) i Sigar (Petar Knekt).

Srbobran
foto: UKSS

Najbrža partija je bila tradicionalni “Memorijal dr Lazar Panković”, za grla od tri godine i starija (1600m, autostart, 80.000 dinara). Slavili su vozač Andor Vereb i Iago d`Amore, vlasništvo Petra Žužića, takođe u treningu kod Dimitrijevića, sa vreemenom 1:14,7. U veoma neizvenoj trci, za pobednikom je "za dlaku" zaostao Jokićev kastrat Breno Laumar (Vladimir Pribić), a potom su kroz cilj prošli: Fleks Lejne (Zoran Petrović) i Ursula Baba (Nemanja Mašić). Od vozača po dve pobede su zabeležili Vereb i Skenderović, a u sulkama su slavili i legendarni Branislav Mukić, Boris Kečenović, Atila Seke i Nenad Rajčić.

U Beogradu neispravna start mašina, sudijska tribina neočišćena!

U utorak je konačno objavljen zvanični završni zapisnik prvomajskih galopskih trka u Beogradu. U prvoj trci jedina omica Elektra Bilt (džokej iz Mađarske Ištvan Kozma), vlasništvo Elmedina Eminovića i u treningu kod Branislava Vasića, nekoliko puta je probijala start mašinu, a na kraju je stigla poslednja od ukupno pet trogodih konja, sa osam dužina konjskog tela zaostatka za pretposlednjim i čak 25 za prvoplasiranim Fleš Mobom.

Srpski galopski savez
foto: Srpski galopski savez

Ono što je privuklo najveću pažnju u svetu konjara je neobična napomena Sudijskog kolegijuma koji su činili: Branko Nikolić (predsednik), Radomir Avramović iz Požarevca i Dragan Jovanović iz Šapca; da je start mašina u prvoj trci bila neispravna, a sudijska tribina neočišćena! Sudija na cilju u Beogradu je bila Milana Dudić, inače zvanični handikaper, a zapisničar Nataša Pavlović.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track