BURA SE NE STIŠAVA! Direktor KLS ŽESTOKO odgovorio Mijailoviću: Odričeš li se svih trofeja koje je Partizan osvojio?!
Foto: Kls.rs

bura se ne stišava

BURA SE NE STIŠAVA! Direktor KLS ŽESTOKO odgovorio Mijailoviću: Odričeš li se svih trofeja koje je Partizan osvojio?!

Košarka -

Direktor Košarkaške lige Srbije, Aleksandar Grujin, oštro je reagovao na reči prvog čoveka Partizana Ostoje Mijailovića.

Mijailović je za TV Prva rekao da domaće prvenstvo nema nikakav značaj, da njeni čelnici iznose dezinformacije u javnost i da je liga podređena interesima jedne porodice koja stoji iza dva kluba.

Grujin je uputio žestok odgovor Mijailoviću.

"Nemam nameru da polemišem sa gospodinom Mijailovićem, ali mi funkcija nalaže da ne dozvolim predsedniku Partizana da neostvarene klupske ambicije opravdava preko leđa KLS", kaže direktor Grujin za "Žurnal" i dodaje:

"Na sednici Skupštine KLS koja je održana 28. juna 2021. godine, pod tačkom 7 jednoglasno su usvojene propozicije. Na toj sednici Skupštine predstavnici Partizana bili su Zoran Savić i Mlađan Šilobad. Pre toga 16. juna, Predsedništvo KLS je, na 140. sednici, pod tačkom 3. jednoglasno je usvojilo predlog tih Propozicija, a sastanku su takođe prisustvovali Savić i Šilobad".

Problem je nastao sredinom aprila kada je Predsedništvo KLS odbilo predlog crno-belih da se sistem takmičenja menja tokom sezone.

"Partizan je došao sa predlogom da se igra fajnal-for, što bi bilo najgrublje kršenje Propozicija koje smo svi zajedno, ponavljam jednoglasno usvojili. Takođe, Predsedništvo i Skupština KLS jednoglasno su doneli odluku da se Crvena zvezda, Partizan i FMP igraju tek u završnici, kako im zgusnuti kalendar takmičenja ne bi bio prepreka da ostvare što bolje rezultate u ABA, Evrokupu i Evroligi", otkriva Grujin.

Direktor KLS tvrdi da su vođeni brojni razgovori na temu kalendara završnice Superlige.

"Povodom prilagođavanja kalendara novonastaloj situaciji uzrokovanoj pomeranjem brojnih mečeva zbog koronavirusa u regionalnom i evropskim takmičenjima i traženja najbolje opcije razgovarali smo sa Dušanom Projovićem, potpredsednikom za takmičenje KSS i Zlatkom Bolićem, generalnim sekretarom. Potom i sa Draganom Tarlaćem, direktorom reprezentacije i Bolićem, a sve u cilju da se pronađe najoptimalnije rešenje. I svi smo došli do zaključka da je nemoguće da se naša liga odigra pre ABA i dogovorili da reagujemo prateći njihova pomeranja".

Grujin ističe da kao direktor KLS nema pravo glasa, već da se Mijailović verovatno zabunio i pomešao ga sa predsednikom Udruženja klubova.

Grujin je uputio i nekoliko pitanja predsedniku Partizana:

"Da li je Ostoja Mijailović spreman da prizna da je domaća liga počela da gubi značaj onog trenutka kad su srpski klubovi u ABA zajedno sa Partizanom glasali da bude zaključana kako bi u njoj imali zagarantovano mesto. I da li su spremni da prihvate da se kroz Superligu ostvaruje plasman u regionalno takmičenje?"

Na kraju je dodao:

"Kad već kaže da je titula šampiona Srbije simbolični pehar, da li to znači da se odriče onih sedam pehara koje je Partizan osvojio od sezone 2006/07, kao drugih iz prethodnih sezona. Takođe, smeta mi etiketiranje da ta liga pripada Nebojši Čoviću, čoveku sa kojim nemam kontakt i koji gotovo godinu dana nije prisustvovao niti jednom sastanku lige. Liga pripada svim klubovima podjednako!", zaključio je prvi čovek KLS.

Kurir sport/Žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja