CSKA NE ODUSTAJE OD EVROLIGE: Ruski tim želi da igra domaće utakmice u BEOGRADU!
Foto: epa

zanimljiv predlog

CSKA NE ODUSTAJE OD EVROLIGE: Ruski tim želi da igra domaće utakmice u BEOGRADU!

Košarka -

Moskovski CSKA želi da nastupa u Evroligi naredne godine

Kako prenosi košarkaški portal "Eurohoops" CSKA je istakao nameru da sledeće sezone nastupa u najelitnijem evropskom takmičenju.

Moskovljani su spremni da se prilagode novonastalim okolnostima, pa će prihvatiti da domaće mečeve igraju van Rusije, a kao najizglednije destinacije spominju se Beograd i Istanbul.

"Naravno, naša je velika želja da igramo u Evroligi i to samo po sebi nije dovoljno pošto mnogo faktora utiče na ovakvu odluku i pogotovo politički. Ruski sport je u teškoj situaciji, sada je trend izbacivati Ruse iz takmičenja. Naši fudbalski klubovi i reprezentacija su suspendovani od strane UEFA, hokej se igra bez Rusa i čak nas je Evroliga izbacila. Rusija nema TV prava na Olimpijske igre 2026. i 2028. godine. Da budemo iskreni, preživećemo ovo, ali teško se razvijamo. Mi smo podneli zahtev da igramo Evroligu u sezoni 2022/23, pismo je dobio bord i deoničari i spremni smo sa našim kolegama da diskutujemo o svemu. Razmatramo da domaće mečeve igramo u Beogradu ili Istanbulu jer mi kontakt sa Evroligom nismo prekidali tokom čitave ove situacije", rekao je prvi čovek kluba Andrej Vatutin.

Ove nedelje u Beogradu, tokom Fajnal fora Evrolige, biće održan sastanak na kome će se diskutovati o ovome.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track