REVOLUCIJA! Na pomolu su NEVIĐENE PROMENE u evropskoj košarci! NBA liga gasi rat između Evrolige i FIBA i pravi MOĆNO TAKMIČENJE
Foto: @starsport

kakva vest

REVOLUCIJA! Na pomolu su NEVIĐENE PROMENE u evropskoj košarci! NBA liga gasi rat između Evrolige i FIBA i pravi MOĆNO TAKMIČENJE

Košarka -

NBA liga je rešila da posreduje u okončanju dugogodišnjeg sukoba između Evrolige i FIBE.

Pomirenje dve moćne košarkaške organizacije je ključno za ozdravljenje košarke na Starom kontinentu, pa je NBA liga rešila da pomogne jer je i u njenom interesu da se poboljša kvalitet na prostorima sa kojih dolaze zvezde popud Dončića, Jokića, Janisa...

Ugledni novinar agencije SDNA Sotiris Vetakis tvrdi da će sastanak akcionara Evrolige, koji će sutra biti održan u Barseloni biti od istorijskog značaja za evropsku košarku.

Na pomenutom sastanku biće prisutan i Mark Tejtum, zamenik komesara NBA lige Adama Silvera koji će pokušati da pomiri dve zaraćene strane i predstavi novi projekat.

Ako do dogovora dođe u evropskoj košarci će se dogoditi velike promene.

Ideja je da se Evroliga proširi na 24 kluba, a da se Evrokup i FIBA Liga šampiona spoje u jedno takmičenje. Evrokup će imati daleko veći značaj nego do sada. Naime, u Evroligu je iz ovog takmičenja išao samo šampion, eventualno finalista, a sada će čak šest klubova izboriti plasman u najjače takmičenje.

To će ojačati i nacionalne šampionate, koji će konačno dobiti na značaju jer će ekipe preko njih ulaziti u Evrokup.

Zanimljivo, u priču je uključena u čuvena platforma Netflix, koja bi prenosila sve utakmice Evrolige, što bi klubovima obezbedilo ozbiljne prihode.

Očekuje se da će prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu biti smenjen na sutrašnjem sastanku i da će ga zameniti Hesuz Ču Bueno, potpredsednik NBA kancelarije za Evropu, Afriku i Bliski istok. Kao kandidat za mesto direktora spominje se i naš proslavljeni as Dejan Bodiroga, a nije nemoguće ni da obojica dobiju funkcije u Evroligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track