RADONJIĆ PRED OKRŠAJ SA PARTIZANOM: Prednost domaćeg terena značajan faktor
Foto: Starsport

FINALE

RADONJIĆ PRED OKRŠAJ SA PARTIZANOM: Prednost domaćeg terena značajan faktor

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da će njegov tim u finalu igrati protiv "najtežeg rivala", ali da veruje da prednost domaćeg terena može da bude "značajan faktor".

Crvena zvezda će u prvom meču finalne serije ABA lige sutra dočekati Partizan.

"Došli smo do finala. Zadodovoljan sam kako smo odigrali sezonu, pored svih problema koje smo imali tokom nje", rekao je Radonjić, a preneo klub.

"Zadovoljni smo što smo uspeli da obezbedimo prednost domaćeg terena u finalu, ali i što smo u polufinalu uspeli da pobedimo veoma dobru ekipu Cedevita Olimpije", dodao je on.

Trener crveno-belih je rekao i da njegov tim u finalu "igra protiv najtežeg mogućeg protivnika".

"Kao što se i predvidjalo u finalu su Zvezda i Partizan. Prednost domaćeg terena može da bude značajan faktor u ovakvim utakmicama", izjavio je Radonjić.

On smatra i da je ekipa Partizana "sastavljena od veoma kvalitetnih i mladih igrača".

"Imaju igrača koji je osvojio Evrokup, igrače koji su bili na fajnal-foru Evrolige. Panter je jedan od najboljih košarkaša na svojoj poziciji u Evropi. Tu je i Ledej, tu je i Avramović. Tu su i mladi igrači koji svojom željom i motivacijom doprinose dosta timu", izjavio je Radonjić.

Radonjić je dodao i da ekipu Partizana sa klupe predvodi "najbolji trener u Evropi" Željko Obradović.

"Individualna odgovornost u oba pravca mora da bude na visokom nivou. Koncetracija mora da bude kvalitetna u dugim intervalima. U napadu moramo da prepoznamo situacije i da ih iskoristimo", reako je on.

Radonjić je na pitanje novinara "da li je prvi duel najvažniji" odgovorio da je "najvažniji poslednji", ali da on razmišlja "samo o prvom meču".

Prvi meč finalne serije, koja se igra na tri dobijena, na programu je sutra od 20 sati i igraće se u hali "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track