OBRADOVIĆ PRED MAJSTORICU ZA TITULU: Analizirali smo sitne detalje, bave se time i u Crvenoj zvezdi
Foto: @starsport

ABA LIGA

OBRADOVIĆ PRED MAJSTORICU ZA TITULU: Analizirali smo sitne detalje, bave se time i u Crvenoj zvezdi

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da bi želeo da u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa ABA lige njegova ekipa ima moral i požrtvovanje kao u prethodne tri i da očekuje zanimljiv duel koji će odlučiti šampiona regionalnog takmičenja.

- Treba se pripremiti razmišljajući o tome šta sve može da se promeni u odnosu na sve ove četiri utakmice koje smo odigrali. Detalji ponovo. Ono što bih ja voleo je da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji - rekao je Obradović za klupsku televiziju.

Košarkaši Partizana igraju u ponedeljak od 20 časova na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde, odlučujuću petu utakmicu finala plej-ofa ABA lige. Obe ekipe dobile su po dve utakmice u kojoj su igrali kao domaćini u hali "Aleksandar Nikolić".

- Analizirali smo mnogo ovih sedam dana neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji - naveo je Obradović.

Kapiten Partizana Rade Zagorac rekao je da je sve što je prikazano na terenu u prethodne četiri utakmice dostojno finala regionalne lige i da je zasluženo to što će šampion biti poznat posle petog meča.

- Mislim da je ovo što je do sada vidjeno, ako se koncentrišemo na košarkaške stvari, apsolutno dostojno finala Jadranske lige. Dva protivnika su ponudila različite stvari u ove četiri utakmice i mnogo toga kvalitetnog je moglo da se vidi. Mislim da će u petoj utakmici, opet ono malo izlizano, da u derbiju nema pravila i taktike i sličnih stvari, ali sve se svodi na petu utakmicu i verujem da je sezona, onakva kakva je bila, zaslužila da se sve završi u toj jednoj utakmici - naveo je on.

- Mnogo puta sam ponovio da nema puno mesta za neke izmene izmedju utakmica, ovo je možda dan više, poslužiće ekipama da se regenerišu i mi ćemo videti šta možemo da pripremimo za tu petu utakmicu - dodao je kapiten crno-belih.

Zbog incidenata na drugoj utakmici finalne serije u kojoj je Zvezda bila domaćin, deo tribina će biti zatvoren, a Partizan je izrazio nadu da će atmosfera u dvorani biti nalik onoj iz četvrte utakmice, kada ozbiljnijih ispada nije bilo i da će "nakon finalne serije moći da se govori samo o košarci i pobedi tima koji više pokaže na terenu".

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track