NEŠTO SE KUVA: PARTIZAN KUPIO PODLOGU SA FAJNAL-FORA EVROLIGE: Povratak u elitu gotova stvar?
Foto: Starsport©

dobar znak

NEŠTO SE KUVA: PARTIZAN KUPIO PODLOGU SA FAJNAL-FORA EVROLIGE: Povratak u elitu gotova stvar?

Košarka -

Crno-beli će u novu sezonu ući igrajući na novoj podlozi, koju su pazarili po završetku završnog turnira u Beogradskoj areni, gde je turski Efes na krilima fantastičnog Vasilija Micića odbranio evropsku titulu! Ovo je možda dobar znak, pa je pitanje da li se nešto kuva, odnosno da li postoje neka saznanja da će i Partizan dobiti mesto u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

KK Partizan je propustio dve velike šanse za povratak u Evroligu. Najpre je doživeo debakl u Evrokupu od turske Burse i stao već na prvoj stepenici doigravanja, a onda i u ABA ligi, gde je u finalu izborio majstoricu, ali ne i titulu. Crno-belima je ostala još jedna mogu}nost, a to je da se nadaju da će čelnici Evrolige poslati specijalnu pozivnicu u Humsku.

Veliki adut Partizana je svakako najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koji uživa ogroman ugled u košarci, pa postoji informacija da je upravo on isposlovao da se promeni takmičenje, kada se iz sistema po grupama prešlo na ligaški način odigravanja sezone.

Da li će jedna od preostale dve specijalne pozivnice završiti na stolu predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, biće poznato uskoro. U međuvremenu, crno-beli se već spremaju za Evropu, pa su tako kupili parket na kome je u Štark areni odigran fajnal-for Evrolige.

Beogradska Arena, Fajnal For
foto: Profimedia

Iskoristili su mogućnost što je Evroliga dovezla i instalirala specijalnu podlogu za odigravanje završnog turnira u najvećoj srpskoj dvorani, a na kraju je na zahtev Partizana stigao pozitivan odgovor. Tako će vicešamp{ion ABA lige u novu sezonu s novim parketom.

Pitanje je samo da li će na njemu igrati evroligaške utakmice ili one u Evrokupu. Jedan od novinara upućenih u košarkaška dešavanja u Evropi Aris Barkas, urednik portala Jurohups, tvrdi da su glavni kandidati za pozivnice Valensija i Partizan.

Problem - divljanje navijača

Negativna stvar u ostvarivanju ideje o dva srpska kluba u Evroligi jesu incidenti koji su se dešavali tokom mečeva finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Evroliga se već dugo hvali atmosferom iz Beograda, ranije sa mečeva Partizana, a poslednjih godina sa utakmica crveno-belih. Međutim, divljanje navijača i prekidanje mečeva je već nešto previše za evropski ukus.

Kurir sport/ Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track