IVANOVIĆ POKRENUO TROJKAŠKO LUDILO, ZVEZDA UNIŠTILA MEGU! Crveno-beli na korak do finala posle neverovatnih 114 poena u Pioniru!
Foto: Starsport

KLS

IVANOVIĆ POKRENUO TROJKAŠKO LUDILO, ZVEZDA UNIŠTILA MEGU! Crveno-beli na korak do finala posle neverovatnih 114 poena u Pioniru!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivom razlikom su pobedili Megu u prvoj utakmici polufinala Košarkaške lige Srbije.

Rezultat utakmice u Pioniru bio je 114:78, a crveno-beli su u zaista neverovatnoj utakmici pogodili čak 22 šuteva za tri poena.

U prvom poluvremenu je šou režirao Nikola Ivanović, a u nastavku su se pridružili Ognjen Dobrić, Stefan Marković i ostali.

Ivanović je utakmicu završio sa 25 poena, šest postignutih trojki, šest asistencija, tri skoka, dve ukradene lopte i indeksom korisnosti 32 za nešto više od 21 minuta na parketu.

Po četiri trojke pogodili su Ostin Holins (14 poena) i Ognjen Dobrić (16 poena), dok je Stefan Marković (14 poena) tri puta bio precizan sa distance. Dvocifren poenterski učinak imali su još Branko Lazić (12) i Stefan Lazarević (11).

Zvezda je postigla čak 22 trojke iz 42 pokušaja, a zanimljivo je da je za dva poena manje šutirala i pohađala (18 od 37).

U poraženom sastavu Samson Ružencev je postigao 16 poena, Boriša Simanić je dodao 15, a Luka Cerovina i Matej Rudan po 13.

Drugi meč je na programu u nedelju, a prvi finalista poznat je bez igre. U pitanju je FMP, koji čeka protivnika u borbi za trofej nakon što je Partizan odlučio da ne igra plej-of KLS.

1 / 15 Foto: Starsport

Tok meča:

Crvena zvezda - Mega 114:78

Četvrta četvrtina:

Kraj meča!

39. minut - 114:78 - Simanić je pružio dobre minute u poslednjoj četvrtini, ali ni uz njegovu dobru igru Mega ne može da smanji ubedljiv zaostatak.

36. minut - 100:68 - Stoti poen za Zvezdu ubacio je Marko Simonović trojkom.

35. minut - 97:68 - Sada se Dobrić ozbiljno raspucao i vezao osam poena.

33. minut - 92:63 - Dobrić je četvrti košarkaš Crvene zvezde sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Treća četvrtina:

30. minut - 89:56 - Prošla je lopta kroz obruč i nakon šuta Dobrića iz velike daljine. Vreme je isticalo, a MVP finala ABA lige pogodio je uz zvuk sirene.

28. minut - 80:54 - Silovita je Zvezda večeras. Pogodila je 16 trojki, a posle poena Ivanovića i Lazarevića ima veliku prednost.

26. minut - 73:51 - Nije uspeo Cirbes da se upiše u strelce tokom vremena provedenog u igri.

POGLEDAJTE NEVEROVATAN POTEZ LAZIĆA:

25. minut - 73:47 - Ovo već liči na šuterski trening Crvene zvezde. Ostaju sami košarkaši domaće ekipe i to i te kako znaju da kazne.

Crvena zvezda, Zvezda, Mega
foto: Starsport

23. minut - 67:45 - Nastavlja se šuterska rapsodija crveno-belih, a na drugoj strani nekoliko lepih akcija Mege.

21. minut - 64:41 - Odlično funkcioniše šut za tri poena Zvezdi koja je pogocima Lazića i Lazarevića otvorila drugo poluvreme.

Druga četvrtina:

20. minut - 58:39 - Neverovatan pogodak Branka Lazića za kraj prvog poluvremena. Manje od sekunde je ostalo za napad Zvezde, lopta je izvedena ispod koša Mege, a kapiten crveno-belih je potpuno nekarakteristično uputio šut prema košu. I, pogodio je, a da pritom lopta nije ni dodirnula obruč.

Ubedljivo najbolji pojedinac u prvom delu je Nikola Ivanović sa 21 poenom, četiri asistencija, jednim skokom i jednom ukradenom loptom.

19. minut - 56:39 - Šta se dešava u Pioniru?! Šesta trojka Ivanovića iz sedam pokušaja, a onda novih dva poena za njega.

18. minut - 49:37 - Vratio se Ivanović u igru i znate šta to znači? Peta trojka crnogorskog reprezentativca.

17. minut - 46:37 - Trojka Dobrića bila je već osma na ovom meču za crveno-bele.

15. minut - 41:33 - Zahvaljujući Cerovini, Mega je na jednocifrenom zaostatku.

14. minut - 41:25 - Marković, koji je ušao u igru umesto Ivanovića pogađa uz faul.

13. minut - 38:25 - Nastavlja se brzi ritam prvog poluvremena. Uskoković je odigrao dobre minute, a Marković trojkom uzvraća.

Crvena zvezda, Zvezda, Mega
foto: Starsport

11. minut - 33:20 - Serija od pet poena gostujuće ekipe na početku drugog dela.

Prva četvrtina:

10. minut - 33:15 - Prvi minuti i prvi poeni Marka Simonovića u crveno-belom dresu i to sa linnije slobodnih bacanja. A onda atraktivna kombinacija, asistencija Ivanovića i alej-up zakucavanje Dobrića.

Crvena zvezda, Zvezda, Mega
foto: Starsport

8. minut - 28:15 - Četiri trojke Nikole Ivanovića, neverovatan je bek crveno-belih večeras.

6. minut - 22:15 - I opet trojka Ivanovića - treća! Njegovih 10 poena u prvoj četvrtini.

5. minut - 19:13 - Atraktivno zakucavanje Simanića uz faul. Uzvraća Ivanović drugom trojkom na meču i to uz prekršaj Mušikića.

4. minut - 15:10 - Odlično napadački raspoložene obe ekipe... Vajt je vratio prednost crveno-belima, a potom je Ivanović pogodio trojku.

3. minut - 8:10 - Trojka Simanića. Crvena zvezda je već ispunila bonus.

2. minut - 8:7 - Dobar početak za Ostina Holinsa, pet njegovih poena u uvodu meča. A trojku je pogodio i Eron Vajt. Na drugoj strani, Luka Cerovina i Mušikić su podogili uz faul.

Uoči meča:

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić, ukratko je najavio prvi meč u dvorani Aleksandar Nikolić.

- Nakon ogromne potrošnje i velikih napora nastavljamo takmičenje. Očekuje nas mlada talentovana ekipa Mege i pokušaćemo u ovakvom stanju da odigramo najbolje što možemo - rekao je Radonjić.

Centar ekipe s Malog Kalemegdana, Ognjen Kuzmić, ističe da je Zvezda već igrala veliki broj utakmica u ovoj sezoni.

- Odigrali smo 71 utakmicu u sezoni do sada, imali smo veliku potrošnju u finalu ABA lige ali smo je završili titulom i ostvarili najvažniji cilj. Ostaje još jedno takmičenje, Igramo protiv ekipe Mege, dobro se poznajemo, ambiciozna i talentovana ekipa i trudićemo se da odigramo ovaj meč nakon velikog umora iz finala u najboljem mogućem ritmu. Pozivam navijače da dođu u petak uveče u halu - rekao je Kuzmić.

Trener Mege, Vladimir Jovanović, bio je nešto opširniji u najavi utakmice.

– Posle duže pauze od završetka preliminarnog plej-ofa u kome smo u konkurenciji osam ekipa osvojili prvo mesto, time smo obezbedili učešće u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige. Sam taj preliminarni plej-of u kome odigrali šest utakmica nam je dosta koristio ozbirom na sve promene koje smo imali u timu, i u kome smo dostigli određen nivo uigranosti. U polufinalnu seriju ulazimo sa timom Crvene zvezde koja je pre nekoliko dana završila veoma zahtevnu finalnu seriju ABA lige sa Partizanom. Crvena zvezda je sastavljena od veoma kvalitetnih domaćih igrača i to je njihova glavna snaga. Sigurno je da tu moraju da se pomenu Kalinić koji je najbolji igrač tima, zatim Davidovac, Dobrić koji igraju jako dobro, Luka Mitrović koji posle povratka iz inostranstva u Zvezdu igra svoju najbolju košarku, kao i Markovića koji je doneo Zvezdi preko potrebno iskustvo. Stranci koji su u timu su dosta kvalitetni i svojim igrama doprinose rezultatima tima. Pre svega bih izdvojio Ivanovića i Holinsa. Zvezda je tim već dugi niz godina gaji odbrambeni stil, u većini slučajeva dozvoljavaju mali broj postignutih poena svojim protivnicima, igraju fizički na obe strane terena sa dosta kontakta. Samim time, ukoliko želimo da igramo sa Zvezdom, moramo da budemo jako dobri 40 minuta u radnim zadacima, pre svega mislim na trčanje u oba smera, i građenje koša, kao i da u svakom trenutku odgovorimo na njihov kontakt - rekao je Jovanović.

Podsetimo, Crvena zvezda je u ponedeljak osvojila ABA ligu pobedom protiv Partizana u petoj utakmici finalne serije, crno-beli su potom odlučili da odustanu od igranja KLS, pa je prvi finalista već poznat.

Pobednik duela Zvezde i Mege igraće protiv FMP-a za trofej.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track