KONAČNA ODLUKA - PARTIZAN IGRA EVROLIGU! Sada i ZVANIČNO potvrđeno pisanje Kurira: Crno-beli dobili specijalnu pozivnicu!
Foto: screenshot

TIM IZ HUMSKE U ELITI

KONAČNA ODLUKA - PARTIZAN IGRA EVROLIGU! Sada i ZVANIČNO potvrđeno pisanje Kurira: Crno-beli dobili specijalnu pozivnicu!

Košarka -

Potvrđeno pisanje Kurira - sada i zvanično: Partizan je dobio "specijalnu pozivnicu" Evrolige i sledeće sezone igraće u elitnom takmičenju.

Kako je Kurir prvi pisao, Srbija će imati dva predstavnika u Evroligi: Crvenu zvezdu i Partizan.

Ovu informaciju potvrdili su dobro obavešteni izvori Evrolige, a preneo je jedan od najuticajnijih košarkaških portala "Eurohoops".

Izvršni odbor akcionara Evrolige održao je sednicu na kojoj je razgovarao o narednoj sezoni i dodelio dve "pozivnice" Parizanu i Valensiji.

Predstavnici elitnog takmičenja izrazili su spremnost da pored šampiona ABA lige još jedan tim sa ovih prostora dobije specijalnu pozivnicu za narednu sezonu, a ona je pripala timu iz Humske.

KK Partizan
foto: Starsport©

Do svega ovoga je došlo zbog izbacivanja ruskih klubova iz elitnog takmičenja. To je otvorilo dodatno mesto, a ovaj region je konačno dobio šansu da dobije više od jednog predstavnika u eliti.

UČESNICI EVROLIGE

Španija: Real Madrid, Barselona, Baskonija

Turska: Efes, Fenerbahče

Grčka: Olimpijakos, Panatinaikos

Nemačka: Bajern, Alba

Francuska: Monako, Asvel

Italija: Armani, Virtus Bolonja (preko Evrokupa)

Izrael: Makabi

Litvanija: Žalgiris

ABA liga: Crvena zvezda

Specijalna pozivnica: Partizan, Valensija

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track