EFEKAT JOKIĆ: Nakon Nikolinog "DA" Srbija postala glavni favorit za ZLATO na Evrobasketu! Svetski bukmejkeri veruju u Orlove!
Foto: Dado Đilas

ep

EFEKAT JOKIĆ: Nakon Nikolinog "DA" Srbija postala glavni favorit za ZLATO na Evrobasketu! Svetski bukmejkeri veruju u Orlove!

Košarka -

Nakon odluke MVP NBA lige da zaigra za reprezentaciju, Orlovi su prema kladionicama postali glavni favoriti za osvajanje evropske krune

Najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić odazvao se pozivu selektora Svetislava Pešića i u septembru će predvoditi Srbiju na Evropskom prvenstvu. Ta vest proizvela je ekspresnu reakciju bukmejkera. Naime, čim se pojavila informacija da će MVP najjače lige na svetu braniti boje Srbije, kladionice su lansirale Orlove na čelo liste favorita za zlato.

Bukmejkeri veruju u uspeh Srbije - kvote na trijumf Orlova na Evrobasketu u svetskim kladionicama se kreću od 3,8 do 4. Drugi favorit je Francuska sa kvotom 5, Grčka sa Janisom Adetokumbom i selektorom Itudisom je na trećem mestu (5,5 - 6 kvota), a iza njih je aktuelni šampion Slovenija predvođena Lukom Dončićem.

Srbija Evrobasket kvote
foto: Printscreen

Evropsko prvenstvo igraće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u četiri države - Nemačkoj (Keln), Italiji (Milano), Gruziji (Tbilisi) i Češkoj (Prag).

Naša reprezentacija igraće u Grupi D u Pragu, a rivali će joj biti Finska, Češka, Izrael, Poljska i Holandija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track