MOŽE LI ŽELJKO OBRADOVIĆ DA DOVEDE NEKE OD ASOVA U PARTIZAN? Od ovih imena Grobarima ide voda na usta
Foto: KK Partizan

Rastu apetiti

MOŽE LI ŽELJKO OBRADOVIĆ DA DOVEDE NEKE OD ASOVA U PARTIZAN? Od ovih imena Grobarima ide voda na usta

Košarka -

Odluka klubova vlasnika Evrolige da upute specijalnu pozivnicu Partizanu svakako je obradovala armiju navijača crno-bele boje.

Partizan, inače prvi osvajač ovog takmičenja 1992. godine, tako se posle 2014. vraća u najelitnije takmičenje. I sasvim sigurno neće se zadovoljiti samo učešćem.

Ako ništa drugo, na to ga tera ime Željka Obradovića, najtrofejnijeg trenera u Evroligi.

Nije protklo puno vremena od odluke Evrolige, a navijači Partizana su već počeli da maštaju o timu za narednu sezonu. Klub, kao i predsednik Ostoja Mijailović, objavili su na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se nalaze osmorica košarkaša: Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zek Ledej, Rade Zagorac, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Jam Madar i Uroš Trifunović. Za sada nije jasno kakav je status ostalih igrača koji su ove sezone činili tim, a u pitanju su Dalas Mur, Rodions Kuruc, Matijas Lesor, Gregor Glas, Tristan Vukčević i Nemanja Dangubić.

Jasno je, međutim, da će tim morati da se pojača, a navijači imaju svoje favorite. U prvom planu su svakako igrači koji su već nosili crno-beli dres, a koji su potom izgradili veliku karijeru.

Prvi na listi, ali i najmanje realan, svakako je Vladimir Lučić. Najbolje krilo u prošlogodišnjem izdanju Evrolige produžio je ugovor sa Bajernom do 2025. godine i male su šanse da ga se Bavarci odreknu.

Crvena zvezda, Bajern, Ognjen Jaramaz, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić
foto: @starsport

Sličan scenario važi i za Ognjena Jaramaza. On je prošle godine otišao iz Partizana u Bajern na trogodišnju vernost nemačkom Evroligašu.

Jedan od prvih košarkaša koji se oglasio na društvenim mrežama i čestitao Partizanu povratak u Evroligu bio je Danilo Anđušić.

Srpski reprezentativac je trenutno član Monaka, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor prošle sezone.

Danilo Anđušić
foto: Profimedia

Od domaćih igrača koji nisu bili članovi Partizana u prvom planu je Filip Petrušev. Bivši član Mege nije se previše naigrao u redovima aktuelnog šampiona Evrolige Efesa. Petrušev je veliki navijač Partizana od malena, a njegova centarska pozicija je svakako deficitarna u Partizanu.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Od stranaca na prvom mestu je svakako Jan Veseli. Čeh je afirmaciju stekao u Partizanu, potom se proslavio u Fenerbahčeu. O ljubavi između Čeha i grobara ne treba ni pisati. Ono što je bitno jeste da je Janu istekao ugovor sa turskim klubom.

Žofri Lovernj, Jan Veseli
foto: Profimedia

Još jedan stranac koji je igrama, ponašanjem i izjavama "kupio" grobare jeste Žofri Lovernj. Francuski centar trenutno duži dres Žalgirisa, ali je pitanje da li će tamo i ostati s obzirom da se ove sezone nije naigrao.

I Veseli i Lovernj bi mogli da pokriju centarsku poziciju koja bi svakako ostala upražnjena odlaskom Matijasa Lesora.

Treći stranac koga bi crno-beli rado videli Najdžel Vilijams-Gos. Amerikanac je posle sezone u Partizanu igrao za Olimpijakos, Juta Džez, Lokomotivu iz Kubanja, da bi se prošle godine obreo u Realu iz Madrida. Nedavno je imao peh da se povredi na startu polufinala Evrolige protiv Barselone.

košarkaši Partizana 2017/2018, Najdžel Vilijams Gos
foto: ABA liga

Pozicija pleja bi svakako bila deficitarna odlaskom Dalasa Mura, a tu bi, pored Gosa, u igri mogao da bude i Leo Vesterman. Francuz je posle Partizana igrao za Limož, Žalgiris, CSKA, Fenerbahče, Barselonu i Monako, a svakako bi svojim iskustvom doneo puno crno-belima.

Leo Vesterman
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track