NBA ŠAMPIONI! Bjelica i Milojević pojačali srpsku listu osvajača ŠAMPIONSKOG PRSTENA
Foto: Profimedia, Starsport©

NBA

NBA ŠAMPIONI! Bjelica i Milojević pojačali srpsku listu osvajača ŠAMPIONSKOG PRSTENA

Košarka -

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Boston Seltikse u velikom finalu i postali šampioni NBA lige.

Šampionski prsten, između ostalih, osvojila su i dvojica Srba - košarkaš Nemanja Bjelica i pomoćni trener u stručnom štabu Stiva Kera, Dejan Milojević.

Prošle godine kao bomba odjeklnula je vest da iskusni trener Dejan Milojević napušta Budućnost i prelazi u NBA ligu.

Stiv Ker doveo je Milojevića, za kog je već dobro poznato koliko je imao važnu ulogu u razvijanju Nikole Jokića, jer su specijalnost srapskog trenera - visoki igrači.

"Dejan je divna duša, srećan čovek koji voli košarku. Voli svoj posao, kao i to što je deo stručnog štaba. Ima sjajan smisao za humor, mnogo voli da se smeje, ima brojne trenerske i ljudske kvalitete. Takođe i veliko iskustvo u radu sa centrima što nam je jako bitno", govorio je trener Golden Stejta.

Dejan Milojević
Dejan Milojevićfoto: Starsport©

Nemanja Bjelica je među Voriorse došao prošle godine i sa njima potpisao jednogodišnji ugovor.

Bjelica je NBA karijeri do sada nosio dres Minesote, Sakramenta i Majamija, a nastupao je i za Treiškirhen Lajonse, Crvenu zvezdu, Baskoniju i Fenerbahče.

Sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlato na Univerzijadi 2009. godine, dok se srebrom okitio na Evrobasketu 2009. i na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

Bjelica je tek četvrti srpski igrač sa NBA titulom, a pre njega to je pošlo za rukom Darku Miličiću sa Detroit Pistonsima u debitantskoj sezoni 2003/04, Peđi Stojakoviću sa Dalasom u oproštajnoj sezoni 2010/11. i Ognjenu Kuzmiću sa Voriorsima u sezoni 2014/15.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track