SKANDALOZNO PSOVAO SUDIJE, ČETNIČKIM TETOVAŽAMA DAVAO PIVO, TERAO SEVERINU: A ko da zaboravi LUDU SCENU sa Marajom Keri?! (VIDEO)
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

KONTROVERZE I SKANDALI

SKANDALOZNO PSOVAO SUDIJE, ČETNIČKIM TETOVAŽAMA DAVAO PIVO, TERAO SEVERINU: A ko da zaboravi LUDU SCENU sa Marajom Keri?! (VIDEO)

Košarka -

Jedan od najkontroverznijih ličnosti u srpskom sportu danas proslavlja 37. rođendan

Darko Miličić je rođen u Novom Sadu 20. juna 1985. godine, a uprkos velikom potencijalu koji je imao u košarci, ostaće upamćen po stvarima koje je radio van košarkaških terena.

Darko je danas član skupštine KK Crvena zvezda, kluba za koji navija, ali za koji nikada nije zaigrao. Sa 18 godina je izabran kao drugi pik na NBA draftu u jednoj od najboljih generacija.

Ispred njega je izabran samo Lebron Džejms, a Detroit Pistonsi su uzeli Miličića ispred Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda.

O kvalitetu tog drafta govori najbolje činjenica da su igrači poput Moa Vilijamsa, Kajla Korvera, Kirka Hajnriha, Borisa Diaoa, Kendrika Perkinsa i Zaze Pačulije ostali daleko iza ovih veličina, dakle jedva su bili draftovani. Zanimljiva je i činjenica da je upravo na tom draftu bilo možda i najviše igrača sa ovih prostora. Među odabranima bili su Žarko Čabarkapa, Slavko Vraneš, Saša Pavlović, Zoran Planinić, Sani Bećirović, Nedžad Sinanović...

Borio se Miličić sa raznim problemima koji su ga pogađali u klubovima gde je igrao. Kako forsiranje pojedinaca, tako i jaka konkurencija na određenim pozcijama. Poznato je da Darko nije bio neko ko je poštovao disciplinu, pa ga je to izgleda i koštalo ozbiljne karijere, jer Amerikanci nisu mogli to da trpe. Promenio je Srbin više klubova (Detroit, Boston, Orlando, Memfis, Njujork, Minesota). Očekivala se velika i sjajna karijera od njega, ali skandali su ipak više nego košarkaški rezultati obeležili istu.

PORUKA SUDIJAMA

Na Evropskom prvenstvu 2007. godine u Granadi, Srbija je prvi put nastupla pod tim imenom i doživela je debakl zauzimanjem poslednjeg mesta u grupi.

Selektor je bio Zoran Moka Slavnić, ali ovo takmičenje će ostati upamćeno po ispadu centra Darka Miličića, koji je posla utakmice sa Grcima žestoko izvređao sudije i taj klip je postao hit na internetu, pa čak i danas veći deo Srbije zna da ponovi makar deo Darkovog "izlaganja".

PRAVIO HAOS PO KAFANI

Nekadašnji košarkaš Darko Miličić poznat je po tome da ne propušta narodna veselja koja se organizuju u njegovom rodnom kraju. Na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako Miličić uživa uz muziku Žareta i Gocija. Miličić je redovni učesnik ove manifestacije. Bio je i na prvom po redu Janjskom višeboju, održanom 2009. godine, kada je predvodio ekipu u navlačenju konopca.

VODIO NAVIJANJE NA UTAKMICI CRVENE ZVEZDE

Fudbaleri Crvene zvezde i Arsenala odigrali su svojevremno nerešeno u utakmici 4. kola grupe H Lige Evrope u Londonu. Sve to je bio razlog za slavlje navijača koji su gromoglasno bodrili izabranike Vladana Milojevića u Londonu. Tada, jedan od vođa navijača Delija Vladimir Šavija bio je zadužen za pesmu, a za rasplamsavanje atmosfere pobrinuo se tada Darko Miličić.

Darko Miličić
foto: Crvena zvezda TV

TERAO SA BINE SEVERINU

Košarkaša Darka Miličića optužili su da ne podnosi pevačicu Severinu Kojić! Njegovo mahanje rukom dok je snajka Dragana Kojića Kebe pevala na koncertu Saše Matića svojevremeno u Kombank areni hrvatski mediji su protumačili kao znak da se Severina skloni sa bine. Oni su otišli toliko daleko da su Miličića opisali kao Šešeljevog pristalicu, navodeći da se nije ostvario kao košarkaš, kik-bokser i političar. Nakon snimka koji je objavljen na Jutjubu, na kome se vidi kako Miličić maše rukom dok Seve peva, oglasio se i bivši reprezentativac sa tvrdnjom da nema ništa protiv pevačice i da se on tako veseli uz muziku.

- Nisam mislio ništa loše, nemam ništa protiv Severine. Ja se tako veselim uz muziku, pomalo navijački - kratko je rekao tada Miličić za Kurir.

Darko Miličić
foto: Printskrin YT

OBOŽAVA PECANJE

Miličić je svojevremeno na SP u Italiji u pecanju šaranja predstavljao reprezentaciju Srbije i to kao kapiten.

Darko Miličić, Sa Ulovom

OPROBAO SE KAO GLUMAC

košarkaš Darko Miličić pojavio se u jednoj epizodi serije „Državni posao“, u kojoj je glumio boksera Brkića. On se pojavljuje kao opasan lik, koji preti glavnom akteru ove humorističke serije - Čvarkovu. - Oni su pravi kraljevi, 50 puta smo vraćali scene, pogotovo kad su snimali onaj deo „Vezan medved Bugojno“, tada su se iza kamera svi valjali. Umirao sam od smeha, i jedva sam nastavio da snimam. Čvarkov je nešto posebno, nikad ne znaš kad će da provali nešto, ali i ostali momci su prva liga - kazao je tada Miličić. Darko tako je istakao da mu je bila velika čast što je imao priliku da se druži sa glumcima iz „Državnog posla“.

- Privatno se poznajemo. Pitali su me da li bih učestvovao, ja sam prihvatio i stvarno se nisam pokajao. Nisam imao tremu. Bilo mi je opušteno, baš je bilo lepo druženje. Ono što oni rade je piš živi. Toliko smo se smejali da je dobro što smo i završili epizodu. Nema bolje serije, imaju mnogo lokalnih fora, pa većina ljudi ne može da ukapira, ali toliko su smešni da se to i ne primećuje - zaključio je tada Miličić.

BAVIO SE JEDNO VREME I KIK BOKSOM

Bivši košarkaš i NBA šampion Darko Miličić u debitanskom kik-boks meču poražen je od Radovana Radojčina prekidom u drugoj rundi zbog teške posekotine cevanice. Taj duel nije bio samo zanimljiv za nas već i susede Hrvate, koji su na portalima kritikovali nekadašnjeg igrača Detroita, Orlanda, Memfisa, Njujorka, Minesote i Bostona.

Njima su zasmetale tetovaže vojvode Momčila Ðujića i Nikole Kalabića, kao i činjenica da je Miličić podržao oslobađanje haškog optuženika Vojislava Šešelja.

- Ne zanima me šta Hrvati kažu. Svako ima pravo na mišljenje. Ja se ponosim srpskom tradicijom i istorijom. Nemam ništa protiv da i oni veličaju svoje ljude iz prošlosti. To je njihovo pravo. Baš me briga kakve tetovaže imaju Hrvati ili muslimani. Meni ne smeta da sa njima dođu u Srbiju. Niko ne može da mi zabrani da volim i poštujem ljude koje su obeležili deo naše prošlosti - zaključio je tada Miličić.

Tetovaže, Darko Miličić, Kik Boks, Draža Mihajlović, četnik
foto: Fonet

OBOŽAVA TETOVAŽE

Nekadašnji centar Srbije na stomaku, pored slike vojvode Kalabića, istetovirao još jednog pripadnika Ravnogorskog pokreta.

Nekadašnji NBA košarkaš i reprezentativac Srbije Darko Miličić izgleda da sve manje razmišlja o košarci, a sve više o srpskoj istoriji. Možda i najtalentovaniji srpski centar pokazao je novu tetovažu. Poznat kao poštovalac srpske istorije, posebno Ravnogorskog pokreta, Darko je odlučio da slici vojvode Nikole Kalabića, koja mu krasi desni deo stomaka, doda još jednu. Reč je o Momčilu Đujiću.

Poznat je i snimak na kojima "deli" pivo sa njima.

LEGENDARNA SCENA SA MARAJOM KERI

Gostujući u emisiji "Goli život" na TV Hepi, Miličić je ispričao niz zanimljivih detalja iz perioda boravka u Americi. Menadžer ga je jedno veče odveo na večeru u jedan popularni kineski restoran, gde mesto rezerviše čak šest meseci ranije, kako bi ga impresionirao.

- Bio sam gladan, porcije male, hrana loša. Ja pobesneo, on me smiruje, ali ja tražim hleb - otkriva Miličić.

Menadžer je pokušao da ga imresionira činjenicom da pored njih sedi slavna pevačica Maraja Keri.

- Kaže on meni, vidi pored tebe sedi svetska zvezda Maraja Keri. Ja uzvratim, ma kakva Maraja Keri, ja gladan kao pas, daj hleba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track