U ITALIJI STASAVA NOVI BOGDAN: Danila zovu ga da igra za "Azure", ali on sanja dres Srbije!
Foto: Privatna Arhiva

KošarkaŠki talenat

U ITALIJI STASAVA NOVI BOGDAN: Danila zovu ga da igra za "Azure", ali on sanja dres Srbije!

Košarka -

Mladi srpski košarkaš Danilo Vukosavljević (19, 193 cm) već tri godine nastupa za italijanske klubove, a privukao je i pažnju tamošnjeg košarkaškog saveza koji želi da obuče dres Italije.

Međutim, talentovani momak iz Kladova se nada da bi mogao da zaigra za mladu repreezentaciju koja mu je pri srcu, a to je Srbija. Interesantno je da su mu Italijani već dali njihovo ime, pa ga zovu Dani Avenija.

Vuosavljević je karijeru na "čizmi" počeo 2018. u dresu Palalakanestra Kolefera, potom je prešao na Siciliju, dok je prošle sezone nastupao za Bim Bum Rende iz Kozence u seriji C gold.

Danilo Vukosavljevic
foto: Privatna Arhiva

Zablistao je sa prosekom od 27 poena po meču, i bio najzaslužniji što je njegov tim ušao u finale lige U19 šampionata u Ređo Kalabriji. Danilo je ujedno igrao i za seniorsku ekipu, čije su ambicije ulazak u viši rang.

Srbin je učenik čuvenog Donata Avenije, kosarkaškog genija reprezentacije Italije. Svojim talentom, tehnikom, lucidnošću i inteligencijom i izgledom podseća na Bogdana Bogdanovića. Osvojio je srca publike u gradu Kozenca, mali univerzitetski centar u Ređo Kalabriji je zavoleo basket igru zbog mladog košarkaša iz Kladova.

Danilo Vukosavljevic
foto: Privatna Arhiva

Vlasnik Karbone i treneri pomenutog kluba izjavljuju da je potpisan ugovor sa Vukosavljevićem najveći pogodak kluba od dolaska pomenute legende Donata Avenije.

Ljudi iz košarkaskog saveza Italije su već kontaktirali mladog Srbina, ali Danilo želi da svojom igrom i rezultatima skrene pažnju stručnjacima i menadžerima srpskog košarkaskog saveza kako bi jednog dana zaigrao za svoju zemlju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track