Teodosić skuplji od cele Crne Gore

Nije sve u parama

Teodosić skuplji od cele Crne Gore

Košarka -
Srpski plejmejker zarađuje 1,2 miliona evra po sezoni, koliko svi „đetići“ zajedno

Bogatiji, a lošiji!Košarkaška reprezentacija Srbije dva puta se obrukala u mečevima sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za EP u Sloveniji, iako njihovih 12 igrača ne zarađuje kao plejmejker „orlova“ Miloš Teodosić. Da zlo bude veće, Teo nije najplaćeniji srpski igrač, budući da kapiten reprezentacije Nenad Krstića, centar naše selekcije, godišnje prima tri miliona evra, što je trenutno za sve košarkaše Crne Gore misaona imenica. Oni za svoje klubove igraju u najboljem slučaju za nekoliko stotina hiljada evra, većina za daleko manje novca. Njihova dva najskuplja igrača su Vladimir Dašić i Milko Bjelica, koji zarađuju oko 500.000 evra.Kad se na to doda da plejmejker srpske reprezentacije Miloš Teodosić igra za 1,2 godišnje u CSKA, narodna krilatica „koliko para, toliko muzike“ u ovom slučaju ne važi. Svi naši igrači vrede oko 10 miliona evra, što je najmanje pet puta više nego što košta cela selekcija Crne Gore.Međutim, to se nije moglo primetiti u kvalifikacijama za EP, gde su „sokolovi“ svojim zalaganjem i požrtvovanjem uspeli na nadigraju izabranike Dude Ivkovića i pokažu im kako se bori za svoju zemlju.

Ne bije novčanik, već srce u junaka
Ne bije novčanik, već srce u junaka

Kako do SlovenijeKošarkaši Srbije sigurno će se plasirati na EP u Sloveniji ako u naredna tri meča ostvare isti broj pobeda. Ako nekim slučajem izgube od Slovačke ili Estonije, okršaj sa Izraelom u poslednjem kolu odlučivaće ko će biti drugi u grupi A. Tada bi „orlovi“ morali da trijumfuju sa 14 poena da bi obezbedili odlazak na šampionat. Postoji mogućnost da Srbija i kao trećeplasirana ode u Sloveniju, ali tada će morati da budu među četiri najbolja trećeplasirana tima u svim grupama.

Sledi SlovačkaKošarkaška reprezentacija Srbije igra danas (20.30) protiv Slovačke u Zrenjaninu meč 8. kola kvalifikacija za plasman na EP u Sloveniji sledeće godine. Naši igrači su apsolutni favoriti u večerašnjem duelu, i sve osim ubedljive pobede bilo bi veliko iznenađenje. Ulaz na utakmicu u Zrenjaninu biće besplatan, kao što je bio slučaj i u prethodnim duelima koje je organizovao KSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track