NA POBEDU! Košarkaši Srbije večeras (18.30) protiv Letonije igraju kvalifikacionu utakmicu za odlazak na SP
Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA SP

NA POBEDU! Košarkaši Srbije večeras (18.30) protiv Letonije igraju kvalifikacionu utakmicu za odlazak na SP

Košarka -

Košarkaši Srbije večeras (18.30, SK) u Rigi igraju protiv Letonije kvalifikacionu utakmicu prve runde za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Izabranici selektora Svetislava Pešića, kao i predstojeći rival, te Belgija, protiv koje igramo 3. jula u Nišu, obezbedili su prolaz u sledeći krug. U nastavku takmičenja „orlove“ očekuju Grčka, Turska i Velika Britanija. Utakmica u Letoniji, kao i ona protiv Belgije su važne, jer se pobede, odnosno bodovi, prenose u narednu rundu.

Srbija je u prvom okršaju s Letonijom jedva slomila otpor žilavog protivnika pobedivši sa 101:100. Iz te prve utakmice, večeras protiv Letonije igraće samo četvorica košarkaša - Aleksa Avramović, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić i Nemanja Dangubić.

- Uželeo sam se košarke, moje najveće sportske ljubavi, utakmica, to mi mnogo nedostaje. Mnogo sam srećan što sam s reprezentacijom, da pomognem makar iskustvom, a nadam se da će biti i više od toga - rekao je povratnik u tim Boban Marjanović, koji je nedavno trejdovan iz Dalasa u Hjuston, i nastavio:

- Voleo bih da mnogo dobro odigramo na gostovanju u Rigi, ali niko nije mekan kao domaćin. A kamoli selekcije poput Letonije, s kojom se Srbija mučila i na početku kvalifikacija. Čak i ako ne budu u najjačem sastavu. Ipak, verujem da možemo da ih iznenadimo, pa sa još više energije dočekamo Belgiju u niškom Čairu.

Posle završetka prve runde kvalifikacija za SP sledi julska pauza, a početkom avgusta okupljanje i pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će od 1. do 18. septembra biti igrano u Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji.

Fokus na Letoniji

Kari ima ozbiljan tim

Selektor Svetislav Pešić za duel protiv Letonije može da računa na sledeće igrače: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boban Marjanović.

(Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track