BASKETAŠI SRBIJE PRVACI SVETA Vasić posle titule: Protivnici se plaše srpskog tima
Foto: Kss

BASKET 3 NA 3

BASKETAŠI SRBIJE PRVACI SVETA Vasić posle titule: Protivnici se plaše srpskog tima

Košarka -

Reprezentativac Srbije u basketu Mihailo Vasić rekao je da se mnoge ekipe plaše srpskog tima i da je to bilo njegovo najjače oružje na Svetskom prvenstvu u Antverpenu, na kome je osvojena titula.

"Mislim da je to naše najjače oružje, dosta timova nas respektuje i plaši nas se. Četvrtfinale je bilo najteži meč, igrali smo protiv tima Letonije, koji su nas na prošlom Svetskom prvenstvu izbacili u polufinalu, tako da smo im ostali donekle dužnici. Znali smo da, ako prodjemo taj korak, da nas niko ne može zaustaviti do titule", rekao je Vasić za televiziju N1.

Basketaši Srbije u nedelju su postali prvaci sveta, pošto su u finalu u Antverpenu pobedili Litvaniju sa 21:16.

"I to finale kako smo ušli u njega jako i odlučno, znao sam da ćemo sigurno ostvariti pobedu. Oni su malo prišli, ali smo se mi brzo konsolidovali i lagano priveli taj basket kraju", naveo je Vasić.

On je dodao da će ekipa na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine pokušati da popravi rezultat sa Igara u Tokiju, na kojima je osvojila bronzu.

Trener basketaša Danilo Lukić rekao je da je ekipa imala energiju i karakter i podsetio da su u ekipi bila dvojica debitanata uz dva iskusnija igrača.

"Basket 3x3 je relativno nov sport, od ovog Svetskog prvenstva je medijski propraćeno kako bi trebalo, kako ovi momci zaslužuju. Osećao sam se loše nakon što sam rekao da je bronza na Olimpijskim igrama neuspeh, samo mislim da smo svi imali u podsvesti i mislili da više zaslužujemo. Blaga doza nelagode se oseća posle toga, ali evo odgovora na to - svetsko zlato", naveo je Lukić.

On je podsetio da je Evropsko prvenstvo u septembru, a na pitanje šta će biti na tom takmičenju, on je odgovorio: "Pa ništa, zlato".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track